fbpx

Under två veckor i höst förvandlas Flyinge till ett Mecka för sport- och avelsintresserade när nya SWB Equestrian Weeks arrangeras. Internationell dressyr, spännande hoppklasser och naturligtvis uppfödarnas egen stortävling Breeders Trophy i samtliga tre grenar ska avgöras. SWBs framgångsrika elitfölauktion utökas till en dressyr- och en hoppauktion och passar samtidigt på att byta namn till SWB Elitauktion. Hugade spekulanter kommer att erbjudas två noggrant selekterade kollektioner som  i år även kommer att innehålla äldre hästar av absoluta toppkvalité. För dressyren handlar det om unga gångartstalanger mellan 2 och 5 år och på hoppsidan har SWB inlett ett samarbete med Swedish Select Horse Sales (SSHS) som kommer att komplettera fölkollektionen med lovande 4-7-åriga hopphästar.

Har du en blivande stjärna i stallet?
Under en vecka i augusti ger sig selektionsteamet, bestående av Johan Ifverson, Andreas Jönsson, fotograf Sofie Lindberg, filmare från ClipMyHorse och SWBs representant Niklas Samuelsson återigen ut i landet för att hitta de allra bästa fölen och unga gångartshästarna till årets auktioner.

Rutinerade Swedish Selected Horse Sales tar hand om selekteringen av de äldre hopphästarna och kommer även de under augusti månad att söka efter blivande världsstjärnor att erbjuda köparna. Mer information hittar du HÄR.

Information och anmälan
SWB Elitauktion för dressyrföl och unga gångartstalanger 2-5 år arrangeras fredag 27 september
SWB Elitauktion för hoppföl och unga hopptalanger 4-7 år arrangeras lördag 5 oktober

All information om auktionerna och hur du anmäler hittar du HÄR.
Information om SWB Equestrian Weeks hittar du HÄR.

 

Johan Ellenrieder från Ung SWB under fölselekteringen 2018. Foto Sofie Lindberg.