fbpx

Henrik Ankarcrona, Carl Hedin, Bo Jenå och Fredrik Bergendorff är bara några av gästerna som kommer bli intervjuade under SWBs mingel kväll SWB Market där målet är att marknadsföra den svenskfödda hästen.
– Det ska bli spännande och vi upplever redan nu intresse från både köpare och säljare, säger Helen Uddefors, VD för SWB.

Breeders Trophy är igång och 2017 är första gången som såväl hopp-, dressyr och fälttävlanshästarna samsas i Stora Ridhuset. Såväl uppfödare som ryttare och hästspekulanter är på plats och intresse från såväl svenska som amerikanska och belgiska köpare är noterat.
Klockan 19.00 på torsdag drar minglet igång och Frederik de Backer kommer att vara konferencier för kvällen.
– Det känns väldigt roligt att kunna marknadsföra SWB-hästen under ett sådant här evenemang. De Breedershästar som är till salu har kunnat anmäla sig till sidan swbmarket.se och i vår monter har vi en databas med ett hundratal unghästar till salu. Den som är sugen på en SWB-häst ska bara besöka oss i montern, säger Helen Uddefors.

Karl-Henrik Heimdahl kommer att prata om hästarnas hållbarhet och hur vi ska förebygga och bevara våra hästar sunda. Under kvällen kommer även flera namnkunniga ryttare att intervjuas. Förbundskaptenerna för hoppning, dressyr och fälttävlan är på plats.
– Det är viktigt att värna om den inhemska aveln för att vi ska lyckas i sporten. Den svenskfödda hästen kan bara bli bättre genom duktiga uppfödare, säger Fredrik Bergendorff, förbundskapten i fälttävlan.

Fredrik får medhåll av Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.
– Den svenska aveln är grundstomme i hela svenska ridsporten. Även om vi importerar en del hästar så kan vi inte dra in så många hästar som vi behöver och vi behöver vara med och styra utvecklingen av hästen, säger Henrik.
Henriks bestämda åsikt är att de svenska uppfödarna är väldigt duktiga.
– Det är bara att titta på rankinglistorna, de svenska hästarna är bra. Utan en välfungerande svensk avel har inte jag något jobb kvar, säger Henrik Ankarcrona.

Förutom Henrik och Fredrik kommer också Niklas Lindbäck, Bo Jenå, Carl Hedin, Gustaf Johansson och Sandra Carlsson och pratar.

Nyblivna EM-medaljören Niklas Lindbäck är en av gästerna under SWB Market. Foto: Lisa Wåhlander

Lisa Wåhlander