fbpx

Tidigt i våras beslutade SWB att försöka genomföra årets Breeder´s Trophy. I år har vi nästan fått uppfinna hjulet igen för att få allt på plats. Det var mycket som talade emot att det skulle lyckas, men med planering, jobb, omplanering och ännu mera jobb, ser vi nu äntligen i Flyinge de första rundorna av unghästar i dressyr. Fast vi har förstås tjuvstartat med fälttävlan på Strömsholms härliga banor, med många fina ritter. Och i nästa vecka fortsätter det med hopphästarna.

Jag vill rikta ett stort tack till alla som slitit med arrangemanget, till sponsorer och funktionärer, till alla er som på något sätt deltager med häst på plats eller följer det från hemmaplan. Skulle någon finna en skönhetsfläck någonstans, så betänk att mycket fått ändras i stort och smått. Man brukar säga att djävulen finns i detaljerna. Som alla förstår är de ekonomiska förutsättningarna inte de bästa, när många intäktskällor försvunnit i samband med alla restriktioner. Men det är ändå viktigt att vi kan genomföra uppfödarnas tävling på bästa sätt efter rådande omständigheter.

Det är ingen liten prestation att, ett år när mer än 900 tävlingar i våra sporter har ställts in, kunna presentera våra lovande unghästar under dessa veckor. En eloge till uppfödare, ägare, ryttare och tränare som gjort jobbet!

Låt oss nu glädjas tillsammans, om än på rumsligt avstånd, åt våra härliga, lovande hästar och deras ambitiösa ryttare!

Det är som om varenda kotte gick på tå
i väntan på att få
en definitiv och klargörande propå.
Världen har drabbats av sars cov 2.
Vi går och längtar så
att få höra hur auktoriteterna ska spå
hur det hela kommer gå.
Mångas ängslan stegras till en ny nivå
när några struntar i varje myndighetspropå
om handtvätt, munskydd och distansering likaså.

Kanske inte världen går under just nu ändå,
bäst är nog att knoga på
och skörda och plöja och så.
Försöker du trots detta ändå
att det fulländade paradiset nå
så får du nog söka nå´nstans i det blå!

Olle Kindberg, ordförande SWB