fbpx

Spännande årgångsklasser, auktioner, internationell dressyr och två av världens främsta ryttare på plats – när SWB Equestrian Weeks avgörs håller programmet hög kvalitet. Idag släpps biljetterna!

Under våren har SWB släppt den ena bomben efter den andra kring tävlingen som tidigare hette Breeders Trophy. För det första delas evenemanget upp på två veckor; en vecka vigd åt dressyr, då också Saab International Grand Prix tillkommer och en vecka för hoppning och fälttävlan med öppna klasser för äldre hästar.

-Nytt för i år är att man inte behöver stressa för att vara i tid och ta de bästa platserna. I år bokar man platsbiljett hemma vid datorn och kan tidigt välja ut sin favoritplats, säger Helén Uddefors, VD för SWB.

Det som känns igen från tidigare år är testryttarna Charlotte Dujardin och Jeroen Dubbeldam, två riktiga höjdpunkter under veckorna. Charlotte Dujardin har en diger meritlista med bland annat OS-gul i dressyr, Jeroen Dubbeldam har individuellt EM- VM- och OS-guld i hoppning.

-Charlotte testrider de fyraåriga SWB-hästarna för fjärde gången i år. Det har varit fullsatt varje år hittills och med tanke på att publiken i år även kommer få se internationell dressyr samma dag så tror vi det blir högt tryck, säger Helén Uddefors.

Nytt i år är också att SWBs Elitfölaktion blir SWB Elitauktion och delas upp i två, en med hopp- och en med dressyrinriktning. Även äldre hästar kommer att auktioneras ut i år och för dressyren handlar det om unga talanger mellan 2 och 5 år. På hoppsidan har SWB har inlett ett samarbete med Swedish Select Horse Sales (SSHS) som tar hand om 4-7-åriga hopphästar på auktionen.

-Som vanligt har vi Frederik de Backer som auktionförättare. Det kommer bli bra drag i full fart, lovar Josefine Tinglöf, ansvarig för auktionen.

Säkra din biljett HÄR!

Mer information om SWB Equestrian Weeks

Springbank II (SWB) och Charlotte Dujardin. Foto: Roland Thunholm