fbpx

Under två år har de internationella dressyrklasserna som avgjorts i samband med SWB Equestrian Weeks tagit paus. Tack vare en ny sponsor kommer det 2022 återigen att bli internationellt under tävlingarna och redan i år blir det kick off med en nationell Grand Prix Kür med riktigt bra prispengar.

SWB Equestrian Weeks avgörs under två veckor i månadsskiftet september – oktober. Första veckan är det dressyrklasser med såväl Breeders Trophy som klasser för äldre hästar. Under andra veckan är det hoppning. Idag kommer organisationen med det glada beskedet att man knutit samarbete med en ny sponsor som går in och möjliggör internationella klasser 2022. Redan i år petar sponsorn in bidrag till bland annat en Grand Prix Kür.

– Vi är så glada över detta. Ryttarna har verkligen saknat att kunna rida internationellt i Sverige. Vi har visserligen fina klasser i samband med Gothenburg Horse Show, Falsterbo Horse Show och Sweden International Horse Show men det behövs även CDI-klasser som är snäppet under dem, säger Bo Jenå, förbundskapten i dressyr.

Långsiktigt är tävlingarna en riktigt god investering för svensk dressyrsport enligt Bo Jenå.
– Och det är så bra för unga hästar och ryttare att debutera i Grand Prix Kür på hösten, det är ett bra program och sedan kan de gå hem och vinterträna och vara redo för fler uppgifter till våren, säger en nöjd Bo Jenå.

Redan nu går det att anmäla till klassen via Tävlingsdatabasen.

Foto: Filip Jenå