fbpx

I dagarna har blup.se uppdaterats med ny information för många hästar. Det gäller såväl värderande som beskrivande avelsindex, för både avelshingstar och ston samt testresultat från årets unghästtester. Avelsindexen anger med siffror hur hingstar och ston förväntas förärva sig.

För den som vill veta mer om avelsindex, hur det egentligen fungerar och teorin bakom finns en hel del material HÄR. Vi kan också rekommendera ett besök på Avelssajten Breedly. Breedly är en digital avelstjänst som utvecklas i samarbete mellan Svensk Travsport och Travronden.

I år finns en del nyheter i beräkningarna av avelsindex som du kan läsa mer om i en utförlig artikel HÄR. Mer tillgängligt tävlingsdata innebär bl.a. att indexen ger en ännu bättre bild av verkligheten. Högre samband än vi tidigare trott fanns mellan Unghästtest och tävlingsresultat i dressyr påverkar rankingen av dressyrhästar.

Om du inte ser uppdateringarna på din hästs sida kan det vara bra att försöka ladda om sidan några gånger. Oftast beror det på att det ligger kvar gamla versioner av sidan i datorns chache-minne. Då hjälper det att ladda om sidan.

Utförlig artikel om indexen

Riksstovinnaren i hoppning 2019 Four Roses (SWB) fick ett nytt avelsindex i hoppning på 138. Foto: Roland Thunholm