fbpx

För tredje året i rad återkommer den spännande unghästtävlingen Swedish Warmblood Trophy till Scandinavium. Nytt för i år är att hoppklasserna går på onsdag förmiddag och dressyrens klasser på fredag förmiddag.

– Svenska hästar är en riktig konkurrenskraft i världen. När vi nu integrerar de unga talangernas tävling i ordinarie program har fler av våra besökare chans till att på samma dag se blivande stjärnor ta form och senare under dagen se hästar som nått slutmålet Grand Prix, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show.

Under SWB Trophys final i Scandinavium möts de bästa svenskfödda unga hästarna i hoppning och dressyr. I hoppningen tävlar de tolv bästa fem- och sexåringarna på onsdag förmiddag och i dressyren tävlar de fyra bästa fem, sex och sjuåringarna på fredag förmiddag. Tack vare att unghästfinalerna nu har flyttat in i ordinarie program får publiken en större chans till att ta del av våra framtida topphästar, men på samma dag också se hästar som tagit sig hela vägen till målet, de största klasserna i hoppning och dressyr.

För att nå finalen måste ekipagen kvala under Breeders Trophy som arrangeras på Flyinge under vecka 40. En prestigefull tävling som lockar de allra bästa unghästryttarna i landet.

– Vi är glada över att än en gång kunna presentera två världsstjärnor som testryttare, Charlotte Dujardin i dressyr och Jeroen Dubbeldam i hoppning. Det visar både hur hög status svenska hästar har internationellt samt bidrar till att hålla en hög nivå på tävlingarna, säger Lottis Levin, projektledare för Breeders Trophy.

Gothenburg Horse Show arrangeras den 3-7 april 2019. Förutom dubbla världscupfinaler, spännande unghästklasser och ungdomsklasser bjuds det på showinslag, clinics och mycket mer. Biljettsläpp 11 oktober.

Pressmeddelandet är fån Gothenburg Horse Show.

För kvalreger till SWB Trophy 2019, se länk.

För ytterligare information:
Tomas Torgersen, tävlingsledare Gothenburg Horse Show, tfn: 0761 96 83 23 tomas.torgersen@ellberga.com
Lottis Levin, Projektledare Breeders Trophy, tfn: 046 646 58 lottis.levin@swb.org

Skywalker (SWB) vinnare av Breeders Trophy för fyraåriga dressyrhästar 2017.
Foto: Roland Thunholm