fbpx

Inköpssatsningen av SWB-hästar på de så kallade Visningsdagarna kommer till Ridskolan Strömsholm fredag den 16 september. Nu välkomnas även Polisrytteriet till den gedigna grupp av hästorganisationer som letar efter svenskfödda hästar. Sedan tidigare har gruppen bestått av Föreningen för den Beridna Högvakten, Försvarsmakten, Riksanläggningarna Flyinge och Ridskolan Strömsholm samt Hovstallet i samarbete med Swedish Warmblood Association.

Organisationerna vill genom samarbete stärka bandet mellan de olika anläggningarna och nå ut till hästsverige i denna gemensamma satsning. Den 16 september kommer SWB-hästar i åldern 2–10 år visas upp för en gemensam jury som tar beslut om hästens lämplighet för respektive organisation.

Dagen är öppen för publik och man kommer erbjudas visningar av Ridskolan Strömsholm, arbetet med hästinköpen, Strömsholms Slott, riduppvisningar från de olika organisationerna samt inspirationsföreläsningar.

För säljare som visar upp sina SWB-hästar är detta en möjlighet att på ett tryggt sätt sälja till professionella organisationer där hästen kommer i första rummet. Under dagen får besökare träffa Försvarsmakten, Polisrytteriet, Hovstallet, Föreningen för den Beridna Högvakten, Swedish Warmblood Association samt representanter från Flyinge och Ridskolan Strömsholm.

-Vi ser fram emot att fortsätta arbetet med Visningsdagarna samt att stärka upp gruppen med polisrytteriet. Vi kommer att kunna erbjuda både säljare och besökare en heldag på Ridskolan Strömsholm. säger Jonas Johnson, Chef Produktionsledningen Flyinge och Ridskolan Strömsholm.

När: Fredagen den 16 september 2022 på Ridskolan Strömsholm
Läs mer: visningsdagarna.se 

Kontaktpersoner:
Föreningen för den Beridna Högvakten 
Carol Paraniak, Generalsekreterare
carol.paraniak@beridnahogvakten.se
070-955 50 48

Hovstallet
Ulf Gunnehed, Hovstallmästare
ulf.gunnehed@royalcourt.se
070-558 40 04

Flyinge & Ridskolan Strömsholm
Jonas Johnson, Chef Produktionsledningen
jonas.johnson@rsflyinge.se
073-65 63 788

Försvarsmakten, Livgardet
Jenny Ringström, Kommunikatör
jenny.ringstrom@mil.se
070-886 54 14

Polisrytteriet
Sofie Krig
sofie.krig@polisen.se
073-074 61 73

Swedish Warmblood Association
Ellinor Andersson, vik. kommunikationsansvarig
ellinor.andersson@swb.org
079-585 20 40