fbpx

SWB har inlett ett samarbete med Trottex som framgångsrikt arrangerar auktioner för travhästar, både live och online, och som ett led i detta hålls det den 13 november för första gången en onlineauktion för SWB-föl. Auktionen innehåller 24 hopp- och 15 dressyrstammade föl och det är är en rad mycket intressanta kombinationer av internationellt starka blodslinjer som erbjuds under denna premiär för onlineauktion och möjligheten att ropa in en framtida stjärna är stor. Vi söker hela tiden efter nya marknadsplatser för våra SWB-hästar och ser med stor spänning fram emot auktionen och önskar både säljare och köpare stort lycka till!

Internetauktionen för fölen är tisdagen den 13/11 och hålls mellan 18.00-22.00 med dynamisk sluttid
Försäljningstiden förlängs med 5 minuter från senaste bud på de hästar som haft budgivning inom fem minuter före sluttid. Läggs ytterligare bud inom denna femminutersperiod förlängs försäljningstiden med ytterligare fem minuter från senaste bud och så vidare, så kallad dynamisk sluttid. Det betyder att lägger någon ett bud 21.57.31 så kommer ny sluttid på denna häst bli 22.02.31. Lägger någon då ett bud 22.01.25. Så blir ny sluttid 22.06.25 och så vidare ända tills ingen bjuder inom fem minuters tiden.

Köpa föl på onlineauktionen – så här gör du!
För att kunna lägga bud, registrerar du dig HÄR.
Fyll i dina uppgifter. Tänk på att Alias är det som kommer att synas när du bjuder. Normalt sett används ett anonymt Alias så att folk inte vet vem som bjuder.

Det finns två sätt att bjuda på:
Innan klockan 18.00 13/11 så kan man endast lägga maxbud på hästarna. Maxbudet är en order till systemet att bjuda upp till ett visst belopp.

Från 18.00 13/11 kan man även lägga bud. Det man skriver då är alltid det budet man vill lägga där och då. Oftast bjuder man bara 1000 kr över det budet som ligger (1000 kr är den minsta ökningen man får göra när man bjuder). Men om man vill får man ju höja med mer. Så ligger budet 5 000 kr sen tidigare och man vill bjuda 15 000 kr så skriver man helt enkelt in 15 000 kr och trycker Lägg bud. Sen kommer det upp en ruta till om du verkligen vill lägga budet som du också måste godkänna för att budet ska gå igenom.

Buden uppdateras automatiskt på sidan var 30 sek. Tips: Vi rekommenderar för bästa funktion webbläsare som Chrome, Firefox, Safari. Om du använder någon annan webläsare (t.ex Explorer) måste du uppdatera sidan för att se senaste bud. Detta gör du genom att trycka på tangenten F5 eller Ctrl+R.

Förtydligande angående maxbud: Ett maxbud garanterar inte att du blir köpare om hästen säljs till ditt maxbudsbelopp. Ett vanligt bud på samma belopp som ett maxbud är gällande före maxbudet, även om maxbudet lämnades först. Maxbudet är en order till systemet att bjuda upp till ett visst belopp. Om någon lägger ett maxbud på 50.000 kr så kommer det att omsättas i ett vanligt bud som är 1.000 kr högre än gällande bud. Om någon därefter lägger ett vanligt bud på 50.000 kr kan systemet inte bjuda över.

Om säljaren är momspliktig tillkommer moms.

Observera att genom att bjuda på en häst accepterar du auktionsvillkoren som du kan läsa genom att klicka här.

Auktionssidan med samtliga föl