fbpx

Protequi är ett nytänkande svenskt företag som har tagit fram skyddsutrustning speciellt anpassad för hästsport. Den ska erbjuda en helt ny och bekväm upplevelse för bäraren samtidigt som den uppfyller höga säkerhets- och funktionskrav. Protequis ambition har varit att utveckla något som är så bekvämt och snyggt att man gärna har på sig den i det dagliga arbetet med hästarna, både på marken och i sadeln. De vill erbjuda en säkrare miljö för alla inom hästsporten.

Annelie Andersson, grundare, huvudägare och entusiastisk hästägare och ryttare berättar hur idén till Protequi startade en kall höstdag 2019:

”Jag letade efter en ny tävlingskamrat som skulle fylla platsen efter min trogna följeslagare Quincy. Jag provred ett fint sto, beslutet kändes nära så jag tog med min man för ett sista godkännande. Det var där och då vi mötte Ola! Ola var en 4-årig liten valack som inte såg mycket ut för världen men han svävade fram när han rörde sig. Vi blev fullkomligt blixtförälskade och jag skyndade mig att slå till, Ola blev min!”
Det fanns dock en liten utmaning, Ola var extremt svårriden och dessutom flyktbenägen.
”Jag började rida ut i naturen med honom, det fungerade fantastiskt – några gånger, sedan började det… Ola var livrädd och skenande mer som regel än undantag, men så snart jag låg på backen kom han trofast tillbaka till mig. Det här skulle bara gå, men hur skulle jag överleva? Utrustad med ishockeyskydd och hjälm flög vi fram och idén till Protequi var född!”

SWB är glada över att kunna erbjuda Protequi som ny samarbetspartner. Plus-medlemmar får 15% på produktsortiment i webbshop och mässor, medans Aktiva medlemmar får 10% på produktsortiment i webbshop och mässor.

Du hittar all info under Bli medlem och i vår app CardSkipper där du hittar din personliga rabattkod. Du löser ditt medlemskap hos oss här. Det går bra att lösa ditt nya medlemskap för 2024 från och med november 2023.

Medlemsavgifter 2024
PLUS-medlem
1000kr + avgift till valfri regional förening
PLUS-medlem U25
500kr + avgift till valfri regional förening

AKTIV-medlem
200kr + avgift till valfri regional förening
AKTIV-medlem U25
100kr + avgift till valfri regional förening

Ladda ner CardSkipper – App Store
Ladda ner CardSkipper – Google Play

Varmt välkommen till SWB-familjen!