fbpx
Välj en sida

SWB arrangerar under november månad tillsammans med olika naturbruksgymnasier runt om i landet rådgivande bedömning för unga hingstar. Bedömningen är öppen för hingstar födda 2012-2015, och i mån av plats även för äldre hingstar med tävlingmeriter. Syftet är att du som hingstägare ska kunna få vägledning om din hingst kan vara intressant att visa vid bruksprov längre fram och därmed aktuell att behålla som hingst.

Upplägget vid bedömningen är ungefär den samma som vid treårstest. Du visar din hingst i lösgalopp och löshoppning, samt får den exteriörbedömd vid hand. Är din hingst 3 år eller äldre visas den även riden. Din hingst bedöms av två domare ur SWBs avelsvärderingsnämnd (AVN). Hingsten blir allsidigt bedömd och även härstamningen vägs in i det slutgiltiga omdömet.

SWB har som målsättning att öka antalet svenskfödda hingstar som kommer till bruksprov och hoppas att du som uppfödare tar chansen att visa upp din hingst.

Observera att ägare till hingst som visas vid rådgivande bedömning måste vara medlem i SWB! Plusmedlemmar i SWB får 200:- rabatt på anmälningsavgiften.

Här kan du läsa om medlemsskap.

Förfrågningar till ann-charlotte.cadier@swb.org eller 046 – 646 49

Platser & datum för rådgivande bedömning 2016

Datum Plats Domare
Onsdag 23 november 08.00

Strömsholm

Christina Olsson & Mikael Nolin  Resultat
Torsdag 24 november 09.00 Tenhult, Jönköping  Christina Olsson & Mikael Nolin  Resultat
Fredagen 25 november 09.00  Bollerup, Tomelilla  Christina Olsson & Mikael Nolin  Resultat

Om du inte finns med på startlistan, vänligen kontrollera ekonomin i TDB.

Då härstamningen är en viktig del av bedömningen ber vi dig som har anmält en hingst men ännu inte har skickat in möderneinfo attt maila denna snarast till ann-charlotte.cadier@swb.org.

Bengt Nabab (SWB) (e. Nabab de Reve u. Sally Jo
e. Stakkato, uppf. & äg. CF Narken)visades på rådgivande
bedömning 2013. Han visades sedan fram i år som 4-åring
på bruksprovet, godkändes och blev även bruksprovsvinnare.