fbpx

För en vecka sedan såldes dressyrfölen för rekordpriser – nu har den digitala klubban slagit i bordet även för hoppfölen och vi kan konstatera att SWB Elitauktioner blev en riktig fullträff! Att svenska hopphästar har ett mycket gott rykte runt om i världen är ingen nyhet och det speglade sig tydligt i den nyss avslutade auktionen. Buden haglade tätt från världens alla hörn och alla populärast visade sig vara Aventador, ett hingstföl med superstammen All Star 5 – Cardento, som till slut landade hos en svensk köpare för 25 000 euro. All Star är även far till auktionens näst högst betala föl Mc Gregor TB som efter en intensiv budgivning stannade i Sverige.

– Vi är fantastiskt nöjda att det fallit så otroligt väl ut med våra båda Elitauktioner, säger Helén Uddefors, VD på SWB. Jag är så glad för SWBs och framför allt våra uppfödares skull att vi faktiskt vågade vara så kaxiga att använda tyska Horse24 som plattform och mäta oss med de riktigt stora drakarna. Och det gick vägen! Nu kan det bara bli bättre, fortsätter hon med ett stort leende. För att våra SWB-hästar är bra, det vet vi!

Efter en sammanräkning landade snittpriset för hoppfölen på dryga 12 000 euoro, en summa som omräknat i svenska kronor blir dryga 126 000 kr. Simon Kohlbrenner, grundare och ägare till auktionssajten Horse24 är mycket nöjd med utfallet.

– SWBs Elitauktioner har överträffat mina förväntningar flera gånger om! Men jag måste också hylla hela organisationen kring auktionen som verkligen visat att de bryr sig om och har ett stort hjärta hos sina uppfödare. Det har varit helt underbart att jobba med SWB och känna det så tydligt. Jag är också otroligt imponerad över den höga kvalitén på alla fölen, det visar att fingertoppskänslan finns hos de svenska uppfödarna!

Elva av fölen blir kvar i Sverige, fyra gick till Ungern och ett till USA.

Samtliga priser för hoppfölen kan du hitta HÄR.

Aventador. Foto: Pernilla Hägg