fbpx

Nya SWB Equestrian Weeks bjuder på en dressyr- och en hoppauktion och datumen för den årliga selekteringsturnén är nu spikade. Selektionsteamet med Johan Ifverson, Andreas Jönsson och Niklas Samuelsson i spetsen ger sig tillsammans med filmteam och fotograf återigen ut på vägarna för att hitta en spännande blandning av föl och unga talanger som kommer att gå under klubban under de båda auktionerna. SWB kommer även i år att erbjuda SWB-föl från norra Sverige att delta i selekteringen genom att skicka foto och film.

En nyhet på årets auktioner är att kollektionerna även kommer att innehålla även äldre hästar. På dressyrsidan handlar det om gångartstalanger mellan 2 och 5 år och för hoppningen är det ridna hästar mellan 4 och 7 år. Dressyrhästarna selekteras i två steg, först via film och kan sedan gå vidare till selekteringsturnén för fölen. 

SWB har inlett ett samarbete med Swedish Selected Horse Sales och de kommer att vara ansvariga för selektering av de ridna hopphästarna. Precis som för dressyrhästarna tas de först ut via inskickade filmer och därefter genom selektering på två olika platser.

Platser, datum och övrig information hittar du HÄR

Foto: Sofie Lindberg.