fbpx

SWBs populära Elitfölauktion firar i år 10-årsjubileum och sedan starten 2008 har auktionen utvecklats till den succé den är idag med snittpriser som står sig väl i jämförelse med andra auktioner ute i Europa. 2016 bytte föl för närmare 4,2 miljoner kronor ägare och snittpriset landade på nästan 120 000 kronor. Precis som förra året kommer Elitfölauktionen att gå av stapeln fredag kväll den 6 oktober som en del av Breeders Trophys finalhelg, vilket gör det till en utmärkt marknadsplats som når både inhemska och internationella kunder. Återigen kommer det att erbjudas en kollektion av ytterst välstammade och intressanta hopp- och gångartsföl. Fölen kommer att väljas ut, filmas och fotograferas under en selektionsturné i mitten av augusti runt om i landet. Selektionsteamet består återigen av Johan Ifverson och Andreas Jönsson och i år kommer duon att kompletteras med Niklas Samuelsson som kommer att finnas med som representant för SWB under hela turnén.

Ett hett önskemål sedan tidigare år är att föl från de norra delarna av Sverige ska kunna selekteras utan att behöva resa allt för långa sträckor. I år kommer vi därför under särskilda förutsättningar erbjuda dessa föl att delta i selekteringen genom att skicka in foto och film till selektionskommittén.

Har du ett föl som du tror skulle vara intressant för auktionen? Då ska du hålla koll på hemsidan där datum för selekteringarna och all övrig information om årets Elitfölauktion kommer att publiceras!


Hoppfölet Giovanna de Paume (SWB) (Kannan – Cornet Obolensky) som vid förra årets auktion klubbades för 210 000 kr.

Foto: Roland Thunholm