fbpx

Agria Djurförsäkringar och SWB delar för andra året ut stipendier till tre av de högst bedömda och dräktiga stona från 3-årstesten 2016. Stipendierna på totalt 15 000 fördelas lika till stonas ägare och delas ut i samband med Bruksprovet, lördagen den 4 mars 2017.

Årets stipendietagare är:

Believe BT (SWB) e. Zorro 1215 u. Coeur 04034268 – Contendro I
Ägare Mikaela Petersson, Bodafors, uppfödare Beatrice Svensson, Sandsjöfors.

Believe BT blev bästa hopphäst på Jönköping läns 3-årstest. Hon fick hoppdiplom med 51 poäng och 9-9 i hoppningen och är selektionssto. Hon är dräktig med Diassino RAA. Enligt Mikaela som köpte stoet som föl, såg hon redan då att det skulle bli en bra häst. Men det är en häst med mycket energi och försiktighet så det har inte varit den enklaste resan. Valet av hingst var lätt eftersom Mikaela själv rider Diassino RAA. Målet efter fölningen är att matcha henne mot årgångs championaten.


Believe BT (SWB)

 

Balouelle (SWB) e. Balou du Rouet u. Cardenelle (SWB) 04091377 – Cardento 933
Ägare Olivia Lindberg, Annika och Emelie Stomberg, Svenljunga, uppfödare Annika Stomberg.

Balouelle blev bästa hopphäst på Halländska Hästavelsföreningens 3-årstest.  Hon fick Hoppdiplom med 50 poäng och 9-9,5 på hoppningen. Balouelle dräktig med Diarado.

Libertys Design (SWB) e. Last Liberty 988 u. Marzipan (SWB) 04033613 – Maraton 600
Ägare och uppfödare är Malin Blixt, Kristdala.

Libertys Design fick gångartsdiplom och blev bästa gångartshäst i Norra Kalmar läns hästavelsförening. Hon fick 50,5 poäng med 9-8,5-9 på gångarterna som talangfull dressyrhäst och hon är nu dräktig med Negro. Enligt Maria är de närmsta planerna att visa sto och föl vid sommarens fölmönstring. Därefter är målet att visa henne på unghästtest som 5-åring. Hemma i stallet finns även Libertys Designs moder som återigen är dräktig med Last Liberty.


Libertys Design (SWB). Här på bilden har Libby 4 månader kvar till fölning!