fbpx

Svenska hästar är på stark frammarsch och grunden till de stora framgångarna ligger hos de duktiga svenska hästuppfödarna. SWB tycker att det är dags att uppfödarna får en egen stortävling med internationell exponering. Därför har Breeders Trophy utvecklats till ett evenemang över två veckor och getts namnet SWB Equestrian Weeks.

Under SWB Equestrian Weeks kommer givetvis de allra bästa svenska unghästarna att gör upp om ära och berömmelse i klassiska Breeders Trophy, tävlingen där uppfödarna har huvudrollen och en prispott på drygt 700 000 kr står på spel. Veckorna spetsas med högklassig dressyr- och hoppsport genom trestjärniga Saab International Grand Prix Dressage och en samling intressanta öppna hoppklasser på nationell nivå. SWBs Elitfölauktion uppgraderas till Elitauktion och det bjuds på två auktioner, en dressyr- och en hoppauktion. I auktioneringen kommer föl och unghästar av absolut toppkvalitet gå under klubban. Swedish Select Horse Sales går in som medarrangör i hoppauktionen och kommer att presentera en kollektion talangfulla unga hopphästar mellan 4 och 7 år.

-Namnet vi sökte skulle vara mer omfattande och rättvisande och samtidigt varumärkeshöjande – för SWB, sponsorer och alla andra som är inblandande, säger Helén Uddefors, VD för SWB.

Från och med nu börjar det nya namnet att gälla och det kommer synas i all kommunikation kring evenemanget.

-Breeders Trophy är ett system för att stimulera svenska uppfödare och för att bidra till unghästutvecklingen i Sverige men vi vill göra mer än så med tävlingen. Det ska vara en plats där talang möter talang och där goda relationer och affärer kan växa fram säger Helén Uddefors.

Evenemanget avgörs vecka 39 och 40 på Flyinge. 25-29 september intar dressyrhästarna arenan och veckan efter, 2-6 oktober, tar hopp- och fälttävlanshästarna vid.

-En av årets absoluta höjdpunkter för alla oss hästvänner, sammanfattar Helén Uddefors evenemanget.

Baloé Hp (SWB) 1342 tillsammans med Arnold Assarsson vann Breeders Trophy för 4-åriga hopphästar förra året. Foto: Roland Thunholm