fbpx

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Adobe Stock.

Förra året var det premiär för ett helt nytt tävlingskoncept, en lagtävling för unga hopphästar, WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy. I år återvänder lagtävlingen, denna gången med fler klasser, fler hästar och en internationell hopptävling med hård konkurrens från några av världens bästa avelsförbund, däribland Swedish Warmblood Association – SWB.

Tävlingen i laghoppning för unga hästar hålls på Longines Tops International Arena i Valkenwaard mellan den 26-29 september. I år har 20 avelsförbund anmält sig till Studbook Trophy, jämfört mot 12 förbund förra året. SWB kommer anmäla två lag, ett i 7-årsklassen(1,40m) och ett i 8-årsklassen(1,45m)

Under tävlingens första år valde SWB att observera evenemanget på plats genom Helena Torstensson. Hon är positiv;
-Det skall bli superspännande att få möjlighet till att delta i en helt ny typ av unghästtävling som bjuder på helt fantastiska förutsättningar. Hela evenemanget andas internationell atmosfär av högsta klass. Det skall bli spännande att se hur SWB kan mäta sig med andra avelsförbund i ett lagsammanhang, säger hon.

Lagtävlingen för avelsförbund genomförs i samarbete mellan WBFSH och Tops International Events, de erbjuder fem kategorier i WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy. Varje kategori kommer att ha två kvalomgångar och en final samt en consolation. Mer information om anmälan meddelas av SWB inom kort.

För frågor:
Helena Torstensson, 070-875 29 00, helena.torstensson.se@gmail.com