fbpx

Förra året inleddes SWB Bollplanket, en digital föreläsningsserie som blev högt uppskattat bland våra medlemmar och i år är den tillbaka i ny tappning. Det kommer vara fyra digitala avelsträffar tillsammans med experter inom varje område. Temat för årets träffar är ’business’. Varje träff börjar med en föreläsning följt av frågestund tillsammans med en moderator. Självklart får ni som anmäler möjlighet att skicka in frågor på förhand till våra experter. Träffarna är kostnadsfria och öppna för SWBs medlemmar. 

Datum och ämnen för träffarna: 

26 april kl. 19 till ca 21.00: Avel ur ett ekonomiskt perspektiv  
Carl Dyrendal och My Håkansson är båda uppfödare och engagerade i hästbranschen, och till vardags jobbar de båda på Ludvig & Co med frågor som bland annat rör företagande och hästverksamheter. Tillsammans tar de upp och diskuterar lönsamhet, var det finns pengar att spara och andra praktiska frågor som kommer upp kring företaganade. 

18 maj kl. 19 till ca20.30: Den internationella hästmarknaden 
Paddy Looney driver Stockholm Seminstation, och har ett brett kontaktnät och köper och säljer hästar över hela världen, från amatörer till absoluta världseliten. På denna träff kommer vi att diskutera hur man ska tänka för att nå den internationella marknaden. Vad är hans erfarenheter, och vad är viktigt att tänka på för att få fram den avkomma den internationella marknaden vill ha? När man väl har fött upp det där guldkornet gäller det att veta vad man ska göra. Föreläsningen kommer vara på engelska, men du kan ställa dina frågor till honom på svenska.  

24 maj kl. 19 till ca 20.30: Juridik för hästbranschen 
Jenny Johansson är inte bara svårklassryttare i hoppning, hon är jurist också. Matnyttig information kring köp och sälj av hästar. Vad kan och får man skriva i en annons? Vad ska stå i kontraktet? Vad gäller om köparen sedan inte är nöjd? Jenny guidar oss, och tar såklart emot frågor! 

29 maj kl. 19 till ca 20.30: Sociala medier som hästföretagare 
Agnes Mårs är ekonom med fokus på marknadsföring. Hon har förutom sitt hästföretagande även verksamhet kring sociala medier. Kvällen kommer handla om steg för steg hur du som hästföretagare kan jobba med sociala medier för att nå kunder. Hur bygger du upp relationer och varumärke som faktiskt resulterar i en inkomst? Det och mycket mer!  

Anmäl dig kostnadsfritt här!

 Frågor? Kontakta Agnes på agnes.mars@swb.org 

 SWB Bollplanket finansieras via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2023 har HNS avsatt sex miljoner kronor till projekt som bland annat ska främja utvecklingen av svensk avel och uppfödning. HNS är en paraplyorganisation inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och Svensk Travsport samt Svensk Galopp. 

Foto: Anette Sånesson