fbpx

Inomhus SM i Borås avgjordes i helgen. Liam Nilsson med Zäta C (SWB) blev JSM-vinnare. Foto: Roland Thunholm

Helgens inomhus-SM för juniorer, Young Rider och seniorer avgjordes på Borås Fältrittklubb och det var SWB-hästar som tog hem samtliga guld!

För juniorerna var det en fantastiskt glad Liam Nilsson som tog hem JSM-guldet över hinder på 1,40m med Zäta C (SWB) f.2012, e. Connor-u. Zelma (77) (SWB) – Roderik, uppfödare: Anna Jonsson-Grundström. Ägare Martin Nilsson konsult i Kågeröd AB).
– Jag har haft Zäta i 2 1/2 år nu, berättar Liam. Då hade varken någon av oss gjort så mycket. Vi började hoppa children-klasser och gjorde senare Nations Cup samt tog lagguld på NM i Finland.  När vi sedan debuterade 140 kände vi varandra ganska bra och var både felfria och placerade. Liam fortsätter;
– Han är en ganska känslig häst men när det kommer till hinder är han stentuff och lärt sig lita på mig även om jag gör något mindre misstag. Zäta är naturligt snabb och väldigt försiktig och han vill aldrig riva. Dom gånger han river är det alltid på mitt konto. Hemma älskar han att galoppera i havet och skogen så det gör vi mycket! Nu ser vi fram emot Friends i Stockholm som jag hoppas vi kan hålla formen till, efter det väntar sex veckors vila. Därefter börjar träningen igen så vi är redo för att starta upp utesäsongen i Italien i mars. Siktet är inställt på Nations Cup och junior-EM under 2024.

YRSM vanns av Philip Svitzer med Alida Nike (SWB) Foto: Roland Thunholm

SM-guldet för Young Rider tog Philip Svitzer på Alida Nike (SWB) f 2010 e Ustinov u. Ramona-L – N-Aldato, uppfödare Stall Nytorp, ägare Lena Svitzer, hand om på höjden 1,45m.
– Alida Nike är en kämpe likt ingen annan jag ridit, berättar Philip Svitzer.  Det har vart ett hektiskt schema på slutet av året, med stora klasser och svåra tävlingar men jag tycker att både jag och Alida bara blir bättre av den utmaningen. Med en så pass intensiv och fantastisk Young Rider tid med henne så ska hon få en extra lång paus i vinter, ladda batterierna och sen planera för vad nästa utmaningar ska vara, vi får se vad det blir, avslutar hennes ryttare, tillika SM-medaljör  Philip Svitzer.

SM-guld i hoppningen för Seniorerna gick till Linda Heed med Skylander VS (SWB) Foto: Roland Thunholm

SM-guldet för Seniorer tog erfarna Linda Heed hand om tillsammans med Skylander VS (SWB) f. 2014 e Stolzenberg u. Caramba PJ – Cassini II, uppfödare och ägare: Viksbergs Säteri AB hem över hinder på 1,50m.
– Jag skattar detta guldet väldigt högt, speciellt eftersom det är med just Skylander, en häst som är påväg upp och som vi har höga förhoppningar framåt på, säger hon till Equisport.TV.

Samtliga resultat hittar du här.