fbpx

Rekordpriser och succé, så sammanfattades förra årets elitauktioner online. Nu utökar SWB sin auktionskalender och erbjuder ytterligare en möjlighet för hugade spekulanter att ropa hem framtida stjärnor.

Som så många andra arrangemang under 2020 tog SWB det digitala klivet och elitauktionerna hölls via den internationella auktionsplattformen Horse24. Snittpriserna slog rekord på både dressyr- och hoppsidan och utfallet kan inte beskrivas på annat sätt än som en fullträff. Efterfrågan på hästar och önskemål från både uppfödare och köpare har lett till att SWB nu utökar sin auktionskalender med ytterligare en möjlighet att sälja och köpa föl. Det handlar om en renodlad auktion för hoppföl i med auktionsavslut den 20 juni.

– Vi blev positivt överraskade av hur fantastiskt bra det gick att gå online med elitauktionerna i höstas, det var så kul, säger SWBs VD Helén Uddefors. Vi upplever också en stor efterfrågan på våra föl och därför kändes det självklart att arrangera fler aktionstillfällen.

Den nya auktionen är för hoppstammade föl och SWB har anlitat yppersta hoppexpertis för selekteringen genom hopplandslagens senior advisor och A-tränare Ann-Catrin ”Ancan” Carlsson samt hollandsbaserade svårklassryttaren Erika Lickhammer-Van Helmond. Ett 15-tal föl kommer att väljas ut och presenteras på Horse24 i juni.

– Jag har ett stort intresse för hoppavel och tycker att det är ett otroligt spännande uppdrag, kommenterar Ancan. Vi har så mycket bra ston i Sverige, skickliga uppfödare och tillgång till Europas bästa hingstar så jag är helt övertygad om att det kommer att finnas riktiga guldkorn att välja mellan.

Erika Lickhammer-Van Helmonds driver tillsammans med sin man Joris en bred hopphästverksamhet i Holland innehållande både uppfödning, utbildning, försäljning och sport på hög nivå.

– Vi betäcker 8-10 ston varje år och jag är älskar att dyka ner i olika blodslinjer innan vi bestämmer oss för hingstar och tänka ut precis vad jag vill ha, säger Erika. Det ska bli mycket intressant att se vad vi kan hitta för spännande kombinationer i Sverige. SWB-hästen har ett mycket gott rykte ute i världen, det märker man tydligt.

Selekteringen till auktionen i juni kommer att ske digitalt genom att en anmälan med film och härstamningsinformation skickas in. De selekterade fölen kommer sedan att filmas och fotograferas av SWB inför publicering på Horse24.

– Vi kommer att lägga stor vikt vid starka mödernelinjer i kombination med internationellt gångbara fäder, vilket vi vet finns hos våra svenska uppfödare. Nu hoppas vi att de tar chansen att anmäla sina föl, avslutar Helén.

SWB Showjumping Foal Auction – 2021 Summer Edition
9 juni – fölen presenteras på Horse24
16 juni 9.00 – Auktionen öppnar för budgivning
20 juni 19.30 – Auktionen avslutas
För mer information, villkor och anmälan, läs
HÄR

Elitauktionerna för dressyr- och hoppföl hålls traditionsenligt under SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy under höstveckorna 39 och 40, även dessa online via Horse24.

Foto: Pernilla Hägg