fbpx

Precis som så många andra arrangemang så påverkas SWBs Elitauktioner av den pågående coronapandemin. De båda auktionerna kommer som planerat att hållas i samband med SWB Equestrian Weeks, men tar i år ett tillfälligt kliv in i den digitala världen.

– Vi har byggt upp våra Elitauktioner under ett antal år och hela konceptet bygger på att vi kan samla både hugade köpare och en stor publik för att bygga upp den fantastiska stämning som krävs för en riktigt bra auktion, säger SWBs VD Helén Uddefors. Vi har tittat på olika tänkbara lösningar, men vi ser inte att vi kan genomföra det fullskaligt i år och väljer därför som så många andra att genomföra auktionerna online i stället.

Selekteringarna av fölen kommer, precis som tidigare år, att ske i början av augusti och det är återigen den rutinerade duon Andreas Jönsson och Johan Ifverson som tillsammans med visare, filmteam och fotograf som ger sig ut på de svenska vägarna för att hitta de framtida stjärnorna. Två elitkollektioner ska vaskas fram, en med renodlade dressyrföl och en med detsamma för hoppning. Kollektionerna kommer sedan att erbjudas både svenska och utländska köpare på en internationell välrenommerad plattform för onlineauktioner.

– Vi har valt en riktigt proffsig plattform som är välrenommerade bland de stora drakarna i Europa och den kan ge oss den kvalitet och spridning vi vill ha, berättar Andreas Jönsson, en av SWBs selektionsgeneraler. Nu ska vi dammsuga Sverige för att hitta de allra bästa fölen och verkligen sätta SWB på kartan, fortsätter han.

Användandet av en internationell plattform spås ge en betydligt större exponering av våra svenskfödda hästar runt om i världen, något som genom åren efterfrågats av SWBs uppfödare.

– En fysisk elitauktion är tveklöst det bästa och det vi vill ha, men jag är övertygad om att årets upplägg kommer att öppna upp för en ännu bredare marknad för våra föl, säger Helén Uddefors. Våra uppfödare är ambitiösa och duktiga på att använda de bästa blodslinjerna det i kombination med den svenska avelsfilosofin gör att jag är övertygad om att våra SWB-föl kommer att attrahera köpare från alla världens hörn.

Selekteringar inför SWB Elitauktioner kommer i år att hållas på följande platser:

Datum Plats
1 & 2 augusti Flyinge Kungsgård
3 augusti Lynga Gård, Heberg
3 augusti Tollsbo Gård, Hyltebruk
4 augusti Stall of East, Mariestad
4 augusti Karlstad
4 augusti Eklunda Stuteri, Örebro
5 augusti Rekasta, Enköping
5 augusti Flemminge Gård, Vikbolandet
6 augusti Frödinge
6 augusti Tingsryds Rid- och Körklubb

Anmälan sker via Tävlingsdatabasen (TDB). För mer information, se HÄR.

Foto: Sofie Lindberg