fbpx

2020 års upplaga av Breeders Trophy i hoppning och dressyr på Flyinge Kungsgård samt fälttävlan på Strömsholm resulterade i spännande tävlingsveckor med SWBs främsta unghästar. Till följd av Coronarestriktionerna var evenemanget publikfritt, vilket innebar att uppfödarna till våra främsta, unga SWB-hästar inte fick möjlighet att se sina uppfödningar prestera på tävlingsbanan. Eftersom de inte kunde vara på plats har SWB tillsammans med flera regionala föreningar uppmärksammat uppfödare som hade häst med till slutfinal i Breeders Trophy i hoppning och dressyr samt uppfödare till hästar som placerat sig i Breeders Trophy i fälttävlan. Många av föreningarna har, på ett coronasäkert sätt, åkt runt till uppfödarna och delat ut vår uppskattade uppfödar-rosett tillsammans med en tavla med en tävlingsbild på hästen tagen av Roland Thunholm i samband med finalerna på Flyinge i höstas.

Initiativet är finansierat via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2020 har HNS avsatt närmare två miljoner kronor till projekt som ska främja utvecklingen av svensk avel och uppfödning. HNS är en paraplyorganisation inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och Svensk Travsport samt Svensk Galopp. Läs mer om HNS på www.hastnaringen.se.

STORT TACK till de föreningar som har gjort ett stort arbete med initiativet och STORT GRATTIS alla uppfödare till fantastiska SWB-hästar!

Klicka på bilden nedan för att se flera av våra fantastiska uppfödare som har blivit uppmärksammade av SWBs regionala föreningar.