fbpx

I april fylls Scandinavium med internationella toppryttare och hästar från alla världens hörn när det återigen är dags för världscupfinaler i både hoppning och dressyr under Gothenburg Horse Show. Samtidigt är det 5-årsjubileum för Swedish Warmblood Trophy, unghästklasserna som blivit populära hos såväl ryttare som publik och inte minst uppfödarna. Vem som får startbiljett till tävlingarna i Göteborg avgörs under Breeders Trophy-finalerna på Flyinge i månadsskiftet och att de är åtråvärda råder det ingen tvekan om.

– Att som uppfödare få se sin unga häst tävla i samband med världscupfinalerna på Scandinavium är en riktigt, riktigt stor fjäder i hatten, konstaterar Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show och tillika Senior Advisor för Breeders Trophy och SWB Equestrian Weeks. Svenska hästar har oerhört gott rykte ute i världen och att kunna visa både världsryttare och en internationell publik våra framtida talanger var precis det vi ville uppnå när vi skapade detta för fem år sedan, fortsätter han.

För hoppningens del är det i 4- och 5-årsfinalens prispott som biljetterna till Göteborg ligger. De 12 bästa samt vinnande hingst i SWB Stallion Trophy i respektive årgång kvalar till SWB Trophy. För dressyren gäller detsamma, men förutom 4- och 5-åringar även 6-åringar.

– Unghästklasserna är väletablerade under GHS nu och de är naturligt integrerade i dagsprogrammet för att så många som möjligt ska få chansen att se dem, vilket vi är väldigt glada för, berättar Tomas. Det är ju inte osannolikt att någon av hästarna där faktiskt är i världscupfinal om ett gäng år och då har vi varit en del av den resan och det är en fjäder i hatten för oss också, avslutar han.

SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy i dressyr och hoppning arrangeras på Flyinge 22 september – 4 oktober. För mer information, se HÄR.

Gothenburg Horse Show arrangeras den 31 mars -4 april 2021. Förutom dubbla världscupfinaler, spännande unghästklasser och ungdomsklasser bjuds det på showinslag, clinics och mycket mer. Biljetter släpps hösten 2020. För mer information, se HÄR.

Arnold Assarsson och Baloé Hp (SWB) 1342 har vunnit både Breeders Trophy och SWB Stallion Trophy som 4- och 5-åring och sedan bärgat en seger och en andraplats i Swedish Warmblood Trophy under GHS. Foto. Roland Thunholm