fbpx

#smittfrittstall

Organisationerna i hästnäringens Djurvälfärdskommitté går under februari samman i kampanjen #smittfrittstall
Tillsammans vill vi belysa alla små saker hästhållare kan göra i vardagen för att skydda hästar från smittor.

Kampanjen samlas under hashtaggen #smittfrittstall och kommer att synas på hemsidor och i sociala medier. Fokus är enkla åtgärder och saker att tänka på i vardagen. Saker som kan göra stor skillnad ute i stallen för att smittor inte ska få fäste eller spridas mellan hästar.

– Vi har valt att lägga kampanjen vid en tid på året då många smittor cirkulerar, just nu tror vi det är viktigt med en påminnelse om försiktighetsåtgärder för att inte sprida smitta, säger Maria Pettersson, HNS, som projektleder kampanjen. Att alla organisationer går samman kring den här frågan känns extra positivt eftersom alla hästar, oavsett ras eller inriktning, gynnas av ett allmänt bättre smittskydd.

Checklistor framtagna för olika tillfällen hittar du här.

Fakta om kampanjen
Hästnäringens Djurvälfärdskommitté samordnas av Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) och är ett nätverk för frågor kring hästens välfärd, smittskydd samt doping och medicinering. I kommittén ingår Brukshästorganisationernas samarbetskommitté, Hästnäringens Riksanläggningar – Flyinge, Strömsholm, Wången, LRF Häst, Svensk Galopp, Svenska Hästavelsförbundet, Svenska Islandshästförbundet, Svenska Ridsportförbundet, Svensk Travsport, SVA, Swedish Warmblood Association, Western Riders Association of Sweden. Med i kampanjen är även kunskapssajten HästSverige.

Läs mer om djurvälfärdskomittén som SWB är en del av