fbpx

I samband med Saab International Grand Prix Dressage på Flyinge i höstas var det premiär för SWB Dressage Sale. Fem handplockade, välstammade och talangfulla 2,5-åriga gångartshästar till salu visades upp för den internationella publiken mellan klasserna.

Olof Axelsson, till vardags lärare på Flyinges beridarprogram, unghästutbildare och tävlingsryttare i svår klass, var inyrd av SWB som visare av saluhästarna. En av hästarna, den svarta och mycket uttrycksfulla Tottelasse (SWB) (e. Total Hope u. Ninja la Belle (9)(SWB) – De Noir, uppfödare Gunilla och Anders Håkansson) gav ett extra sug under visningarna och Olof blev snabbt förtjust i hingsten.

– Han hade ett otroligt trevligt temperament och jag fick direkt en riktigt bra känsla för honom, säger Olof.

Några veckor senare kontaktade Tottelasses uppfödare och ägare Gunilla och Anders Håkansson Olof och ett samarbete inleddes.

Foto: Laila Berglund

– ”Totte” kom till mig några veckor innan den rådgivande bedömningen på Bollerup för att jag skulle förbereda honom och visa honom där, berättar Olof. På visningen skötte han sig exemplariskt och fick rakt igenom positiva kommenterar av domarna och de ville gärna se honom igen, fortsätter han.

Intresset för att köpa hingsten väcktes och tillsammans med en finansiär har detta i dagarna blivit verklighet. Tottelasse står nu, precis som flera av Olofs andra hästar, på Flyinge och matchas främst mot treårstestet i vår. I framtiden ligger bland annat Breeders Trophy och andra unghästtävlingar som delmål på resan mot de högra klasserna.

– Vi tror jättemycket på den här hästen och han kan gå riktigt långt, säger Olof lyriskt. Och även om vi främst satsar på sporten så får han vara hingst ett tag till. Kanske blir det bruksprov i framtiden, det vet man aldrig!

Vi önskar Olof och Tottelasse stort lycka till i framtiden!