fbpx

Jeroen Dubbeldam har vunnit såväl OS som VM och EM individuellt. Han har också varit testryttare för femåriga hopphästar i samband med Breeders Trophy två gånger. 2020 kommer han tillbaka till Flyinge för att sitta upp en tredje gång!

Att Jeroen gillar svenska hästar och svenskt utbildningssystem gör han ingen hemlighet av och det är en av huvudanledningarna till att han återvänder till SWB Equestrian Weeks på Flyinge i oktober.

– Jag gillar hur ni jobbar med er avel i Sverige och jag är entusiastisk och att få vara en del av det. Det finns en stor professionalism hos de personer som arbetar med unga hästar hos er och jag är imponerad över kvalitén på de hästar era uppfödare levererar, säger den 47-årige holländaren.

De femåriga hästarna går två kvalklasser innan det är klart vilka som passerat nålsögat och når den prestigefulla finalen och får sina hästar ridna och bedömda av världsstjärnan. Det är en riktig fjäder i hatten för hästarnas alla inblandade intressenter och ett rejält kvitto på att man tänkt rätt, hela vägen från hingstvalsfundering till finalbiljett.

– Det är ett stort pussel att lägga för att alla bitar ska hamna rätt. Missar man bit en så får man ta ett steg tillbaka och det krävs en stor portion tålamod. Men det känns som om ni har både bra tränare och unghästutbildare som är villiga att göra jobbet och dessutom är Sverige ett land där hästarnas välfärd känns otroligt viktig och det syns verkligen, konstaterar Jeroen Dubbeldam.

Publiken får i år inte komma till Flyinge och SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy, men liksom alla andra klasser under veckorna kommer femårfinalen att kunna följas via webb tv.

– Att Jeroen vill komma tillbaka till Flyinge är fantastiskt kul och jag vet också att det är en stor dröm för många av våra duktiga hoppuppfödare att se honom på sin häst. Det värmer också i hjärtat att han ger en så stor eloge till våra hästar men även uppfödare, tränare och ryttare gör att man känner att vi allihop jobbar i rätt riktning. Och det är vi glada att kunna visa upp för alla, oavsett var i landet man befinner sig, säger SWBs VD Helén Uddefors

Finalen för de femåriga hopphästarna med testridningen kommer att avgöras lördagen den 3 oktober och kommer att sändas LIVE via SWB.tv i samarbete med Equisport.

Anmälan till SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy i hoppning och dressyr sker via Tävlingsdatabasen (TDB) och öppnar 20 augusti. All information om evenemangen finns HÄR.

Jeroen Dubbeldam. Foto: Filip Jenå