fbpx

Renée Claesson Ribring och Zapp VS (SWB) vann SM-guld i Paradressyrens Grad III på Grevagården tidigare i år. Foto: Roland Thunholm

Nu står det nu klart att två SWB- ekipage kommer representera Sverige i Paris 2024, SWB-stoet Fabulous Fidelie (34) (SWB) med rutinerade Lena Malmström samt nykomlingen Zapp VS (SWB) med ryttare Renée Claesson-Ribring.

– Jag har noga övervägt vilka ryttare som ska nomineras till en plats i laget, säger förbundskapten Mette Ubbesen till Svenska Ridsportförbundet. Jag hoppas att den här truppen kan ta oss så långt som möjligt och sätta press på våra motståndare. Det blir en tuff men spännande utmaning som vi alla ser fram emot.

Sverige kvalade till Paralympics redan vid EM 2023 i Riesenbeck och det svenska laget består av två veteraner och två nykomlingar. Lena Malmström återvänder till den paralympiska spelen, efter sin debut i Tokyo 2021 med sin häst Fabulous Fidelie (34) (SWB).
– Jag siktar på att göra en prestation lite utöver det vanliga och hoppas på att något som glimrar i guld kommer åt mitt håll, säger Malmström till Svenska Ridsportförbundet. 

Renée Claesson-Ribring är en av debutanterna som tar plats i laget och som gör sitt absolut första Paralympics. Renée Claesson Ribring och Zapp VS (SWB) vann SM-guld i Paradressyrens Grad III på Grevagården tidigare i år som vi skrivit om här.  Renée menar att detta är en dröm som blir verklighet.
– Det här betyder allt för mig. Det visar att alla drömmar är värda att kämpa för. Hur stora de än är och oavsett vad andra säger är möjligt. Att aldrig ge upp och bara jobba hårdare när det blir svårt. Då når man sina mål. Jag hoppas att jag kommer kunna inspirera andra genom det här precis som jag blev inspirerad av andra pararyttare när jag behövde det som mest efter min olycka, säger hon till Svenska Ridsportförbundet. 

SWB-ekipage
Lena Malmström – Grad V
Född: 1968, hemort: Hässleholm, klubb: Sösdalaortens Lantliga RF
Häst: Fabulous Fidelie (34) (SWB) sto, f. -12. e. Floricello u. Flingan (34) (SWB) – Blue Hors Don Romantic. Uppfödare och ägare: Lena Malmström.
Tidigare Paralympics: Tokyo 2021

Renée Claesson-Ribring – Grad III
Född: 1984, hemort: Enköping, klubb: Södertälje Ridklubb
Häst: Zapp VS (SWB) val, f-14 e. Blue Hors Zack u. Bella Donna (48) (SWB) – Don Primero. Uppfödare: Vikestallet AB, ägare och ryttare: Renee Claesson-Ribring.
Tidigare Paralympics: –

Ytterligare ekipage
Louise Etzner Jakobsson – Grad IV
Född: 1960, hemort: Klintehamn, klubb: Wisby Ridklubb
Häst: Goldstrike B.J.
Tidigare Paralympics: Rio de Janeiro 2016, Tokyo 2021

Lotta Wallin – Grad V
Född: 1968, hemort: Färlöv, klubb: Laholms Ryttarförening
Häst: Questionmark
Tidigare Paralympics: –

De paralympiska spelen i Paris avgörs mellan den 28 augusti och den 8 september.
Länk till Svenska Ridsportförbundets pressmeddelande.

Lena Malmström och Fabulous Fidelie (34) (SWB) vann SM-guld i Paradressyrens Grad V på Grevagården tidigare i år. Foto: Roland Thunholm