fbpx

Är du uppfödare av SWB-hästar och vill diskutera avel med andra uppfödare? SWB startar nu upp digitala avelsträffar för uppfödare som vill ta nästa steg i sin avelsverksamhet. Tanken med träffarna är att likasinnade uppfödare ska få möjlighet att lära känna varandra och diskutera avel i smått och stort. De uppfödare som söker till träffarna bjuds in till fyra digitala avelsträffar under våren, som under ledning av en moderator djupdyker i olika avelsfrågor. Till hösten bjuds samtliga deltagande uppfödare in till en fysisk träff för att få träffa varandra och förkovra sig ytterligare på ämnet avel och uppfödning. Träffarna är på cirka 2 timmar och hålls kvällstid, moderatorer under träffarna är Gustaf Johansson, Christina Olsson och Eva Gudmundsson.

– Tanken med de här träffarna är att engagerade och vetgiriga uppfödare ska få träffa likasinnade i öppna diskussionsforum. Vi hoppas att träffarna kommer bidra till nätverkande och ge våra SWB-uppfödare en liten extra boost såhär på vårkanten. Hur härligt är det inte att få prata avel med andra uppfödare som är minst lika nördiga som en själv? säger Gustaf Johansson, som tillsammans med Aja Blomberg-Andersson och Nina Känsälä är initiativtagarna bakom avelsträffarna.

Till träffarna söker vi dig som är medlem i SWB och en regional förening, har fött upp minst några föl, satsar på din avel, vill utvecklas och söka mer kunskap, vill diskutera din avel med likasinnade och har en vilja att själv sprida kunskap om avel. Begränsat antal platser, anmäl ditt intresse senast söndag 6 februari.

Kostnad: Gratis för PLUS-medlemmar, 500 kronor för Aktiva Medlemmar och 800 kr för Supportmedlemmar.

Länk till anmälan

Stay tuned!
Snart lanseras även SWB Bollplanket – en serie öppna digitala träffar under våren med olika teman inom ämnet avel och uppfödning. Datum och teman för träffarna kommer snart!

 

Det här projektet är finansierat via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2022 har HNS avsatt närmare två miljoner kronor till projekt som ska främja utvecklingen av svensk avel och uppfödning. HNS är en paraplyorganisation inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och Svensk Travsport samt Svensk Galopp. Läs mer om HNS på www.hastnaringen.se

Foto: Anette Sånesson