fbpx

Årets unghäst-VM i hoppning avgörs 21-24 september i belgiska Lanaken. Sverige har de senaste åren fått sex platser i de tre ålderskategorierna, 5-, 6- och 7 år.

Uttagningskriterier för unghäst-VM baseras på ekipagets:

  • Resultat på internationella och svenska tävlingar som håller kvalité och standard jämförbar med FEI World Breeding Jumping Championships for Young Horses. Exempel på sådana tävlingsplatser är Norrköping, Sundbyholm, Grevlunda och Falsterbo.
  • Förmåga att prestera på banor av internationell karaktär
  • Ekipaget ska vara goda representanter för svensk avel och svensk ridsport

Uttagning kommer att ske av SWBs representant Lars Berglund och landslagsledningen i hoppning, Magdalena Hermelin. Uttagning kommer även att ske till hoppningen för godkända hingstar 8 år eller äldre till FEI Zangersheide Sires of the World.

Är du intresserad att vara med, skicka en intresseanmälan snarast till Annika Ersgård, annika.ersgard@ridsport.se dock senast den 27 juni. Namn på ryttare, ägare, uppfödare och tränare ska anges i intresseanmälan. Vi ser gärna tidiga intresseanmälningar för att kunna följa ekipaget en längre tid. Resultat t.o.m. den 16 juli beaktas.

Har du frågor gällande uttagningarna, kontakta:

Lars Berglund lasse-berglund@telia.com eller Magdalena Hermelin magdalena.hermelin@swipnet.se

Information från Svenska Ridsportförbundet

Vill du åka med som åskådare till unghäst-VM? SWB arrangerar tillsammans med Tidningen Ridsport en spännande spännande resa dit. Häng med! All info om resan hittar du här.

Hasard (SWB) 1245 och Niklas Arvidsson var 2:a vid Sires of the World 2016. Arkivbild, Roland Thunholm.