fbpx

Rekryteringssatsningen från Sveriges mest anrika organisationer för hästar kommer till Västra Götaland. Visningsdagarna är en saludag där ägare till svenska varmblod har möjlighet att visa upp sina hästar för en gemensam rekryteringsgrupp. Totalt har organisationerna behov av 30–40 hästar årligen och vill genom detta initiativ främja den Svenska hästaveln i samarbete med Swedish Warmblood Association. Föreningen
för den Beridna Högvakten, Polisrytteriet, Försvarsmakten, Flyinge, Ridskolan Strömsholm samt Hovstallet bedriver hästverksamheter som utbildar och använder hästarna för skol-, rid-, parad- och körverksamhet.

Under dagen kommer hästar i åldern 2–10 år visas upp för en gemensam rekryteringsgrupp som tar beslut om hästens lämplighet för respektive organisation.

Dagen är öppen för publik och på minimässan i besökshallen får besökarna träffa representanter från Försvarsmakten, Polisen, Hovstallet, Föreningen för den Beridna Högvakten, Flyinge & Ridskolan Strömsholm, Swedish Warmblood Association och Axevalla Hästcentrum. Vid några tillfällen under dagen visar och berättar Niclas Dahlqvist, biträdande rektor på Axevalla Hästcentrum, om det nya innovativa hästcentrumet som beräknas stå klart hösten 2024.
För säljare är detta en möjlighet att på ett tryggt sätt visa upp sin häst och sälja till organisationer där hästens välfärd kommer i första rummet. Besökare är välkomna att följa arbetet med visning av hästar på plats i ridhuset och kommer även under eftermiddagen att bjudas på en uppvisning med hästarna.
– Vi är glada över att Visningsdagarna har valt att förlägga sin dag till Axevalla Hästcentrum. Vår anläggning är väl anpassad för att kunna vara värd för evenemang som det här och det blir även ett lärmoment för våra elever, säger Niclas Dahlqvist.

När: Fredagen den 14 April 2022 på Axevalla Hästcentrum
Läs mer: www.visningsdagarna.se

Fotograf: Marielle Andersson Gueye