fbpx


Foto: Felicia Murkes, Försvarsmakten

Fredag den 18:e oktober besöker Visningsdagarna Jönköpings Fältrittklubb. Där har du som ägare till en SWB-häst i åldern 3-10 år möjlighet att visa upp den för hästrekryteringsgruppen från Sveriges mest anrika organisationer:  Föreningen för den Beridna Högvakten, Försvarsmakten/Livgardet, PolisrytterietFlyinge, Ridskolan Strömsholm, samt Hovstallet. Organisationerna bedriver alla hästverksamhet och utbildar och använder hästarna för skol-, rid-, parad- och körverksamhet. Totalt har organisationerna ett rekryteringsbehov av 30–40 hästar årligen och vill genom initiativet Visningsdagarna främja den svenska hästaveln i samarbete med Swedish Warmblood Association.

För säljare är detta en möjlighet att på ett tryggt sätt visa upp sin häst och sälja till organisationer där hästens välfärd kommer i första rummet. Besökare är välkomna att följa arbetet med visning av hästar på plats i ridhuset. Dagen är också öppen för allmänheten där det kommer att finnas möjlighet för besökarna att få träffa representanter från samtliga ovannämnda organisationer samt Jönköpings Fältrittklubb.

Vi är stolta att vår fina anläggning får stå värd till Visningsdagarna. Det är en fantastisk möjlighet för hästintresserade i småländska ridsportsdistriktet att kunna delta i detta arrangemang, säger Yvonne Karlsson, Verksamhetschef för Jönköpings Fältrittklubb.

Datum och tid: Fredagen den 18 oktober 2024, kl. 08:00–18:00.
Adress: Jönköpings Fältrittklubb, Klämmestorps Gård, 555 94 Jönköping
Mer information kring Visningsdagarna: https://www.visningsdagarna.se/