fbpx

De kommer alla fyra från Sverige och de görs sin första världscupfinal i Omaha. De tvåbenta heter Johanna Due-Boje och Wilma Hellström. De fyrbenta är Mazy Klövenhöj och Cicci BJN. På läktarna sitter de som sådde fröet – hästarnas uppfödare. 

Under påskhelgen avgörs världscupfinalen i både hoppning och dressyr i Omaha, USA. På plats, på läktarna sitter två nervösa uppfödare. Det är Mazy Klövenhöjs uppfödare Annette Karlsson och Cicci BJN:s uppfödare Jonas Sohlman.

Mazy Klövenhöj är dotter till en hinderlöpare och som unghäst var hon enligt uppfödarparet Annette Karlsson och Aksel Primdahl ”oansenlig”.  Ankungen blev till en svan och trots sin otippade bakgrund har Mazy Klövenhöj röjt stora framgångar på dressyrbanorna med sin ryttare Johanna Due-Boje.
Läs hela historien om hur Mazy Klövenhöj blev till.

När ”alla andra” betäckte med Cardento vågade de prova en relativt okänd, ung hingst. Jonas Sohlman och Marjut Sohlman Carlström födde upp ett tiotal hästar på Björnnäs Gård och en av dem blev en riktig stjärna: Cicci BJN som går världscupfinalen under påskhelgen med Wilma Hellström. Om Cicci BJN:s liv läser du här.

Wilma Hellström med Cicci Bin i 150-hoppningen i Göteborg.
Photo: Roland Thunholm

Johanna Due Boje och Mazy Klovenhoj i FEI Dressage World Cup.
Photo: Roland Thunholm