fbpx

Agia Djurförsäkring och SWB utser varje år ”Årets uppfödare” som tilldelas ett stipendium om 10 000 kr. Priset delades ut i samband med bruksprovet och gick i år till Marina Björkman, bosatt i Flyinge. Hennes uppfödningar har de senaste visat upp exceptionella framgångar på hoppbanorna.

Bakom dessa framgångsrika hästar finns stoet Main Mirco (1)(SWB) som Marina köpte från uppfödaren Christine Stålhammar. Efter några år tillsammans på tävlingsbanan med segrar och placeringar upp till 1,40 hoppning fick Main Mirco 14 föl, varav hälften är belönade med diplom på unghästtest.

Main Mirco (1)(SWB), ”Mimmi” , tillsammans med Cadence (SWB). Foto: Privat

Den äldsta är Cadence (SWB) (e. Cardento) som först var framgångsrik som unghäst i championaten i Falsterbo och Flyinge och sedan gick svår klass i Sverige. Han exporterades till USA och nådde där snabbt framgång, först under McLain Ward och nu tillsammans med Jennifer Gates. Cadence har gått internationell svår 1,60 hoppning med sex olika ryttare i USA och har bland annat en världscupfinal på meritlistan.

Cadence (SWB) tillsammans med Peter Eriksson i Falsterbo. Foto: Sara Holmgren

I USA hittar vi även sonen Main Road (SWB) (e. Heartbeat) som i början av året bland annat placerade sig i 1.50 i Wellington tillsammans med irländaren Shane Sweetnam och dotterdottern Main Defender (SWB) (e. Nintender u. Cadences helsyster Camina (1)(SWB)).

Marion Zeta (1)(SWB) (e. Robin Z) är en annan av Main Mircos avkommor som har placeringar i internationell 1,45 tillsammans med belgaren Olivier Philippaerts. Hennes dotter Main Escada (1)(SWB) (e. Etrusco) har dessutom börjat rada upp placeringar i 1,40-klasser här i Sverige.

Marion Zeta (1)(SWB) och Alma Ranebo. Foto: Roland Thunholm

Dessa är bara några av de hästar från Marinas uppfödning som har framgångar på hoppbanan. Vi gratulerar och önskar lycka till, med vetskapen om att mer kommer att komma!

Main Escada (1)(SWB) och Rebecca Milton. Foto: Roland Thunholm