fbpx

Hingstarna Devin Franco GJ (SWB) och Pink Floyd VDL var de som samlade ihop flest poäng av de 4-åriga hingstarna i sin respektive disciplin under årets bruksprov på Strömsholm, därmed koras de till bruksprovsvinnare 2024! Totalt blev det 15 premierade hingstar samt ytterligare 19 hingstar som blev accepterade för avel i SWB. 

Bruksprovet hölls för fjärde året i rad på Ridskolan Strömsholm utanför Västerås. 48 hingstar stod tillsist på startlinjen, knappt en handfull av dem var kvalificerade med meriter från bruksprov i andra länder, sport eller avel och de visades endast veterinärt och exteriört. Under veckan sållades agnarna från vetet och totalt 15 hingstar nådde de högt uppsatta kraven för att godkännas på premierad nivå. Ytterligare 19 hingstar blev accepterade för avel inom SWB.

Årets bruksprovsvinnare 2024, det vill säga de 4-åriga hingstar som nått högst poäng i hoppning respektive gångarter, blev på gångartssidan Devin Franco GJ (SWB) (e. Vivino u. Sweet Dreams GJ (23) (SWB) – Bon Coeur. Uppfödare & ägare: Gustaf Johansson, ryttare: Minna Telde) och på hoppsidan Pink Floyd VDL (e. Conthargos u. Cella – Cento. Uppfödare och ägare: VDL Stud, ryttare: Magnus Österlund) Båda hingstarna fick höga poäng och lovord från både domarna och testryttarna och med de fina kvalitéer de visade prov på är det ingen vild gissning att de kommer att bli populära hos stoägarna i år.

Vi riktar ett stort grattis till alla uppfödare, ägare, ryttare och alla andra som varit inblandade i matchning och visning av de godkända hingstarna. Samtidigt vill vi också passa på att tacka alla som varit inblandade i årets bruksprov på Strömsholm och bidragit till ett mycket lyckat evenemang!

Här hittar du omdömen och poäng för samtliga hingstar på premierad och accepterad nivå.


Bruksprovsvinnare i dressyr: Devin Franco GJ (SWB). Foto: Cecilia Tholse Rogsmark.

Bruksprovsvinnare i hoppning: Pink Floyd VDL. Foto: Roland Thunholm