fbpx


Emma Emanuelsson vid testridningen 2022, här på Kespri DC. Foto: Roland Thunholm

Vid årets bruksprov är det fyra återvändare som tar sig an testridningen av de unga hingstarna. På dressyrsidan kommer holländaren Theo Hanzon  tillbaka för åttonde gången, ett uppdrag han är väldigt förtjust i.

– Jag älskar att komma till Sverige och det svenska bruksprovet, säger Theo. Det brukar vara väldigt fina och välridna hingstar och ofta väldigt vintrigt och vackert.

Theo driver ett tränings- och utbildningsstall  strax utanför ’s-Hertogenbosch och har en diger meritlista som sträcker sig från unghäst-VM till internationell Grand Prix. Parhäst på Strömsholm blir precis som förra året Philipp Hess från Tyskland som därmed gör sitt fjärde bruksprov som testryttare. Philipp driver sedan 1999 Bettenrode Hof i Tyskland, en stor verksamhet innehållande utbildning, försäljning och även en ridskola. Han har egna meriter i Grand Prix och har även anlitats flertalet gånger som testryttare vid tyska hingstprov.

På hoppsidan är det den sammansvetsade duon från 2022, Emma Emanuelsson och Fredrik Spetz som sitter upp på hingstarna i bruksprovets andra fas.

– Det är verkligen ett hedersuppdrag och väldigt kul att göra det tillsammans med Emma igen, säger Fredrik. Vi är ett bra team!

Både Fredrik och Emma tillhör svenska landslagets B-trupp i hoppning och driver till vardags egna verksamheter med fokus utbildning, försäljning och tävling.

Årets bruksprov arrangeras på Strömsholm den 18-23 mars och själva testridningen sker fredagen den 22 mars.