fbpx

Att olika arrangemang ställs in i dessa tider är inget man lägre blir förvånad över, men nog blev vi ändå besvikna när årets framflyttade unghäst-VM i dressyr som skulle hållits i Verden 9-13 december i sista stund ströks från kalendern. SWB hade ett, på pappret, otroligt starkt lag och vi är många som hade sett fram emot att se våra svenska hästar mäta sig mot hästar från andra avelsförbund. Att hela fem av de uttagna hästarna kommer från en och samma uppfödare, närmare bestämt framgångsrika Västra Hoby Stuteri med Tobias Hansson i spetsen, torde dessutom vara något unikt i sammanhanget! 

Förberedelserna har gått helt enligt plan och både hästar, ryttare och deras team hade alla förutsättningar att prestera på topp, men vetskapen om att kvalitén är så hög på ekipagen gör att vi känner oss övertygade om att formen kan både konserveras och utvecklas ännu mer till den dag det äntligen blir dags för mästerskap igen gör oss fyllda av framtidstro. Vi är beredda med SWB-flaggorna – var så säkra!

Vi vill även passa på att än en gång hylla uppfödare, ägare, ryttare och alla andra som varit delaktiga i de fantastiska prestationer som lett fram till att dessa hästar tagits ut till mästerskapet. Hårt jobb, engagemang  och fingertoppskänsla, ja, listan kan göras lång över nycklarna till framgången. Ni har lyckats och det ska ni vara stolta över!

Nu blickar vi framåt!

Information från Svenska Ridsportförbundet

Springbank II och Betina Jaeger Jensen, ett av ekipagen som skulle representera SWB vid unghäst-VM. Här tillsammans med delägarna Tina Hennix och Tobias Hansson. Tobias representerar även Västra Hoby Stuteri som förutom Springbank II hade ytterligare fyra uppfödningar uttagna till mästerskapet. Foto: Roland Thunholm