fbpx

Foto Adobe Stock

SWBs Digitala Avelsträffar har etablerat sig som en självklar samlingsplats för våra uppfödare. Vi vill vidareutvecklat konceptet med fler inriktningar att välja mellan för att passa fler uppfödare, ägare,  unghästutbildare, och ryttare men även för de som vill komma tillbaka och få ny inspiration. Nytt för i år är inriktningarna ”verksamhetsutveckling” och ”utbildning/hästvälfärd”. Självklart har vi kvar våra populära avelsgrupper med fokus på hoppning, dressyr, fälttävlan eller ridhästar. 

– Konceptet har verkligen varit uppskattat bland deltagarna! Vi vill behålla kärnverksamheten med grenspecifikt avelssnack, men vi har också uppmärksammat ett stort behov av att få prata om hur man kan utveckla sin verksamhet för att få dem långsiktiga och hållbara.” säger Agnes Mårs, projektledare för SWB Digitala Avelsträffar och SWB Bollplanket för andra året i rad. Hon ser fram emot vårens träffar, som är fyra digitala träffar per grupp, samt en fysisk träff under hösten där deltagarna får chansen att träffa varandra på riktigt.

– Vi hade en heldag under Sweden International Horse Show på Friends Arena, vilket var en riktig fullträff med Emma Thorén Hellsten som moderator och irländaren Michael Doherty som gästföreläsare, vilket gav det hela ett internationellt perspektiv. Jag tror vi alla gick därifrån med fjärilar i magen! berättar Agnes entusiastiskt.

Förra året deltog över 100 personer digitalt, och ungefär hälften på den fysiska träffen. I år hoppas hon att minst lika många anmäler sig och att diskussionerna håller samma höga kvalitet med högt i tak och inspiration att ta med sig hem.

Är du intresserad av att delta i träffarna? Anmäl dig här.
Sista anmälningsdagen är 27 mars och träffarna börjar veckan efter.

För vem?
Träffarna riktar sig främst till dig som är medlem i SWB och som kommit en bit i din avel och vill djupdyka i diskussioner med likasinnade och inspireras av varandra där det är högt i tak. Varje träff är ca 1,5 timme lång och kommer företrädelsevis vara på vardagskvällar.

Kostnad:
Gratis för Plus-medlemmar
500 kr för Aktiva medlemmar
800 kr för Supportmedlemmar
Den eventuella avgiften faktureras.

Du löser eller uppgraderar ditt medlemskap i SWB här.

Fotnot: Avelsträffarna finansieras via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2024 har HNS avsatt sex miljoner kronor till projekt som bland annat ska främja utvecklingen av svensk avel och uppfödning. HNS är en paraplyorganisation inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och Svensk Travsport samt Svensk Galopp.