fbpx

SWBs Avelsvärderingsnämnd (AVN) har beslutat att ge hingsten Skyline To B (SWB) (f. 2018 e. Blue Hors St. Schufro u. Amazone (F. 2) (SWB) – Ampere, uppfödare: Maria Rasmusson, ägare: Eques Management AB) dispens från SWBs hälsokrav.

Skyline to B (SWB) är sedan tidigare ej godkänd i SWB-avel med anledning av att han själv har osteochondros i i vänster hasled, vilket är en defekt som är kasserande för hingstar i SWB-avel. Dispensen från SWBs hälsokrav baseras på hans mycket goda bruksprovsresultat i Tyskland. Hans segrar i både Championatet för 3-åriga hästar samt i Breeders Trophy för 4-åriga hästar i Sverige samt hans framstående internationella placeringar i Falsterbo och på Unghäst-VM i dressyr för 5-åriga hästar 2023.

Registrering av avkommor
För betäckningar gjorda i år (2023) kommer man från och med 2023-09-01 att kunna anmäla sitt sto till betäckning på Språngrulla i efterhand samt lösa en ett-sto-licens till ordinarie pris. Detta skall dock vara gjort innan 2023-11-30, då Språngrulla stängs för säsongen.

Du som har föl e. Skyline To B (SWB) som är fött i år, 2023, samt övriga frågor, vänligen kontakta hingstansvarig Ulrica Holst på ulrica.holst@swb.org

Skyline to B med sin ryttare Carl Hedin i samband med unghäst-VM i dressyr 2023. Foto: Pernilla Hägg