fbpx

Nu släpper vi platserna för selekteringen till SWBs Elitfölauktioner 2023 som sker mellan 8 – 12 augusti på tio olika platser i Sverige. För dig med SWB-föl i Norrland finns också möjlighet att få ditt föl selekterat genom att skicka in foto och film till oss. 

Datum Plats Tid
8 augusti, tisdag Tollsbo Gård, Hyltebruk Förmiddag
8 augusti, tisdag Sörsjö Gård, Värnamo Eftermiddag
9 augusti, onsdag Stall of East, Ekby Förmiddag
9 augusti, onsdag Lillerud, Karlstad Lunchtid
9 augusti, onsdag Eklunda Stuteri, Örebro Eftermiddag
10 augusti, torsdag Herfsta Dressage, Mälardalen Förmiddag
10 augusti, torsdag Flemminge Gård, Vikbolandet Eftermiddag
11 augusti, fredag Frödinge, Kalmar Förmiddag
11 augusti, fredag Småland, mer information kommer Eftermiddag
12 augusti, lördag Flyinge Kungsgård, Skåne Heldag


Detta gäller för dig som vill anmäla ditt föl
-Du behöver vara medlem i SWB.
-Anmälningen görs via Tävlingsdatabasen (TDB). Sök på Equine Swede Horse AB.
-Avgiften till selekteringen är 550 kr för PLUS-medlemmar och 750 kr för AKTIVA medlemmar.
-Fölet måste vara minst 21 dagar gammalt vid selekteringen och anmäls med sitt registreringsansökansnummer som finns i Språngrulla när födseln är rapporterad.

Med anmälan bifogas:
– Medlemsnummer
– Fölets födelsedatum och kön
– Möderneinformation, det vill säga moder, mormor och mormorsmor samt deras syskon och avkommors meriter och tävlingsresultat från MSV-placeringar och uppåt. Den här informationen är en viktig del för att ditt föl ska ha de bästa förutsättningarna att bli selekterat.

Då auktionerna arrangeras som hybridauktioner finns det möjlighet för några föl att enbart delta online. Önskemål om att endast delta online och inte köra ner sitt föl till Flyinge skrivs i anmälan till selekteringen. Selekteringskommittén beslutar om vilka föl som tas ut till att endast delta online.

Selekteringsplatser:
Selekteringsansvarig: Niklas Samuelsson, niklas.samuelsson@vpgab.com, telefonnummer 0705 – 73 54 71

Selektion av föl från Norrland till SWBs Elitfölauktioner
Vi erbjuder SWB-föl från Norrland att delta i selekteringen till Elitfölauktionerna genom att skicka in foto och film till selektionskommittén. 

Så här går det till
För att ha möjlighet att delta i selekteringen gäller att:
– fölet är under registrering hos SWB
– ägaren är medlem i SWB

Selekteringen kostar 350 kr för SWB Plusmedlemmar och 450 kr för Aktiva medlemmar inklusive moms. Denna kostnad faktureras när anmälan inkommit.
Anmälan sker genom att maila information om fölet samt film och bilder till josefine.tinglof@swb.org. Anmälan skall vara hos SWB senast den 8 augusti.

Anmälan skall innehålla:

  1. Fölinformation: Fölets namn, registreringsansökansnummer, födelsedatum, kön, färg, härstamning.
  2. Ägaruppgifter: Namn, adress, medlemsnummer, fakturaadress för selekteringsavgiften.
  3. Möderneinformation: Dvs information om moder, mormor och mormorsmor samt deras syskon och avkommors meriter och tävlingsresultat (end placeringar i MSV och uppåt). Max 500 tecken. OBS! Denna information är mycket viktigt för att ditt föl ska ha chans att bli selekterat!
  4. Film på fölet: Filmen ska visa fölet i rörelse i skritt, trav och galopp. Filma även fölet i skritt framifrån och bakifrån.
    Tänk på att platsen för filmningen har en lugn bakgrund och gott ljus. Håll kameran stadigt och använd en kamera med hög upplösning. Tänk på att inte filma i motljus. Filmen ska läggas upp på YouTube och länken bifogas i mailet till SWB alternativt skickas filmen via www.sprend.se Max 2-3 minuter i hög upplösning.
  5. Föl och sto skall precis som vid ordinarie selekteringar vara upputsade och i bästa skick. Fölet ska vara flätat och friserat, inga tofsar som sticker ifrån öronen etc. Stoet får gärna var flätat.
  6. Porträttbilder: Huvudbild, bild i rörelse samt exteriörbild från sidan där fölet är uppställt av mycket god upplösning.

Observera att SWB kan kräva nya foton och film om fölet blir uttaget till SWBs Elitfölauktioner.

För frågor är du välkommen att ringa till Johan Ifverson 0735-45 94 50, Andreas Jönsson 0707- 82 21 42 eller Niklas Samuelsson 0705735471

Vad händer efter selekteringen?
Efter den 12 augusti går selektionsteamet igenom allt material och beslutar om vilka föl som tas ut till auktionerna. Därefter får alla besked via mail om de blivit uttagna eller ej.

Välkommen med din anmälan!