fbpx

I år fyller SWB 90 år och detta firades i Linköping under helgen som gick. Lördagen inleddes med avelskonferens där temat var hästens hälsa och hållbarhet. Konferensen var välbesökt och ett 90-tal deltagare lyssnade till föreläsarna. Sissi Lilja och Karl-Henrik Heimdahl från Agria inledde med att berätta om försäkringsbolagets nya projekt #stoppahältan. Där efter tog veterinären Axel Wallman vid och pratade om sina erfarenheter av ortopediska problem hos svenska tävlingshästar och hur dessa kan förebyggas. I Danmark har man startat ett forskningsprojekt om sporthästens fysiska och mentala hälsa som här presenterades av veterinären Sören Ladefogeds. En nationell veterinärmedicinsk databas är under uppbyggnad och om denna informerade Lena Myrenius. Syftet är att skapa bättre förutsättningar för forskning, sjukdomsövervakning och att kvalitetssäkra arbetet inom djursjukvården.

Karl-Henrik Hemidahl och Sissi Lilja från Agria 

Lördagen avslutades med SWB-gala där 90-åringen hyllades rejält! Dåtid blandades med nutid och bland middagsgästerna fanns gamla, rutinerade uppfödare blandade med representanter från Ung SWB. Christina Olsson, Hipponews AB, fick välförtjänt ta emot priset som Årets Uppfödare, något som kom som en stor överraskning för henne. Även uppfödarna till årets bruksprovsvinnare uppmärksammades samt våra nya hedersmedlemmar som fick ta emot blommor och en SWB-nål. SWB Östergötland fick under kvällen priset för Årets arrangör.

SWBs VD Helén Uddefors, Sissi Lilja från Agria, Christina Olsson och SWBs ordförande Olle Kindberg

På söndagen var det dags för SWBs fullmäktigemöte där styrelsen utvidgades med en person. Pär Eriksson är numera ny styrelsemedlem och ska bidraga med kompetens inom marknadsföring, strategi och sponsring. Fullmäktigemötet föregicks av ett medlemsmöte där deltagarna fick information om året som gått och vad som väntar 2018.