fbpx

 

Foto: Adobe Stock.

SWB Bollplanket är en digital föreläsningsserie som är högt uppskattad bland SWBs medlemmar, och i år är den tillbaka i ny tappning! Du kan anmäla dig till fyra digitala föreläsningar med experter inom varje område. Varje träff börjar med en intressant föreläsning följt av en frågestund tillsammans med föreläsaren och moderator. Självklart får du som anmäler dig möjlighet att skicka in frågor på förhand! Träffarna är kostnadsfria och öppna för alla SWBs medlemmar, du anmäler dig här.

20 maj kl 19.00 Dagens hästmarknad
Vad efterfrågar marknaden för hästar och hur ska de vara uppfödda och utbildade för att nå min kundgrupp? Niklas Jonsson är både svårklassryttare med meriter i landslaget, uppfödare och engagerad i hästbranschen med bland annat ordförandeposten i SvRFs hoppkommitté. Han berättar hur marknaden ser ut, vad kunderna efterfrågar och hur du som uppfödare kan möta behovet på bästa sätt oavsett greninriktning. 
 
23 maj kl 19.00 Marknadsföring ”Vad är det du säljer, egentligen?”
Inspiration från andra branscher, vi tittar på framgångsfaktorer och översätter dem till vår verksamhet. Att sälja häst skiljer sig mot att sälja en kopp kaffe eller en bil. Eller? Varför säljer vissa människor sina hästar lättare än andra? Varför får vissa återkommande köpare? Sofie Sköld är bland annat business coach och fotograf. Du får kunskap om hur du säljer in rätt känsla med kärlek till hästen som individ. Sofie Sköld går igenom hästförsäljning ur en annan vinkel för att skicka med dig så mycket tankar och idéer som möjligt om hur du kan öka din försäljning.
 
28 maj kl 19.00 Hästvälfärd från föl till unghäst
Hanna Sassner, expert inom etologi, djurhållning och djurvälfärd vid SLU, kommer att hålla en föreläsning om hur du som har unga hästar i din verksamhet kan tänka kring hästvälfärd. Vad säger forskningen om avvänjning, utbildning, hästhållning med mera, och hur kan vi som uppfödare möta efterfrågan?
 
11 juni kl 19.00 Benställningar och korrigeringar
Hälta är ett stort problem, och att ge sin uppfödning så optimala förutsättningar som möjligt att lyckas kan vara genom en så korrekt benställning som möjligt. Henrik Jansson, hovslagare på Universitetsdjursjukhusets Hästklinik, kommer berätta om benställningar hos häst, vad du som uppfödare behöver vara uppmärksam på hos fölen och grunden till korrigering. Små detaljer kan vara avgörande för hästens framtid!

Anmäl dig via Googles formulär här.

Frågor? Kontakta:
Agnes Mårs på agnes.mars@swb.org eller 073-7131900

SWB Bollplanket finansieras via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2024 har HNS avsatt sex miljoner kronor till projekt som bland annat ska främja utvecklingen av svensk avel och uppfödning. HNS är en paraplyorganisation inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och Svensk Travsport samt Svensk Galopp.