fbpx

Bäst i dressyr enligt Hippomundo och bäst i hoppning enligt Horsetelex! Vid den senaste kollen på några av världens rankinglistor kan vi glädjande konstatera att SWB är med och slåss om pallplaceringar på 10-i-topp-listorna i dressyr och hoppning. Svenska ryttare på svenska hästar, men också en ökad export av SWB-hästar och runt om i världen presterar många av dessa hästar fantastiskt bra, vilket också visar sig på rankingen. I dagsläget har vi lägre placeringar i fälttävlan, men vi har gott om unga talanger, vilket bådar gott inför framtiden.

Hatten av för alla er uppfödare, ägare och tidigare tidigare ägare och ryttare till alla dessa SWB-hästar som varit delaktiga till detta!

Dressyr Hoppning Fälttävlan
Hippomundo 1!! 5 15
Horsetelex 3 1!! Ingen ranking
WBFSH 8 10 11

Ohlala (SWB) – bästa SWB-häst i hoppning på Horsetelex

World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH) publicerade sin första ranking för året i början av juni. Då publicerade man rankingarna från 1 oktober 2016 – 31 mars, samt t.o.m. 31 maj. De 6 bästa hästarna från varje förbund räknas.

För att göra någotsånär rättvis jämförelse har vi använt samma tidsperioder för Horsetelex och Hippomundos rankingar.

WBFSH 6 bästa hästarna/förbund
Horsetelex Genomsnittspoäng för samtliga internationellt tävlande hästar/förbund och disciplin.
Hoppning: Klasser Int 160 cm, förbund med minst 30 hästar i dessa klasser under tidsperioden.
Dressyrranking: Internationell GP, förbund med minst 10 hästar i dessa klasser under tidsperioden.
Hippomundo Intjänade prispengar/internationellt tävlande häst och förbund. Förbund med lika många internationellt tävlande hästar som SWB eller fler.