fbpx

SWB och Agria Djurförsäkring bjuder in aktuella ekipage till Unghäst-VM i dressyr till ett symposium med den mycket erfarne unghästdomaren Christoph Hess i gott sällskap av förbundskapten i dressyr, Bo Jenå. Inbjudna ekipage kommer att rida ett dressyrprogram och bli coachade på högsta nivå av Christoph – en ovärderlig erfarenhet och förberedelse inför unghäst-VM  i dressyr som går av stapeln den 25-29 augusti i Verden, Tyskland.

Agria och SWB bjuder in alla PLUS-medlemmar att få se ekipagen LIVE via Equisport.TV. Under måndagens sändning på Strömsholm kommer ni även få ta del av den erfarna duons råd och erfarenheter när de samtalar med varandra på temat hållbar matchning av unga dressyrtalanger. Både inför och under sändningen kommer det dessutom finnas möjlighet att skicka in frågor som tas upp under föredraget.

Länk till sändningen mejlas ut och för dig som inte har möjlighet att se evenemanget live finns möjlighet att se sändningen i efterhand.

Datum:
Den 24 maj på Strömsholm med planerad start kl. 9.00
Startlista Strömsholm 24 maj

Den 25 maj på Flyinge med planerad start kl. 9.00
Dagsprogram Flyinge 25 maj

Mer information om unghäst-VM hittar du här.

Christoph Hess – Välkänd internationell dressyrdomare, expertkommentator med ett tungt avels- och unghästintresse. Hess har under flera år varit en av huvuddomarna vid tyska Bundeschampionatet och har varit utbildningschef på det Tyska Ridsportförbundet i Warendorf.

Bo Jenå – Internationell dressyrdomare, avelsvärderingsnämndens sportrepresentant i dressyr, A-tränare i dressyr med över 40 års erfarenhet i utbildning av elever och hästar till svår klass. Därtill  dressyrens förbundskapten med EM-medalj och seger i Nations Cup i bagaget. Bo har en gedigen kunskap om den svenska aveln ur ett internationellt perspektiv och brinner för att se svenska ryttare på svenskfödda hästar och har även själv tävlat Grand Prix dressyr.

Jan-Ove Olsson – Flitigt anlitad dressyrtränare i både Sverige och USA, dressyrdomare upp till  Intermediaire och SWB-domare i exteriör och gångarter. Jan-Ove är även svensk lagledare vid unghäst-VM i dressyr, en av Svenska Ridsportförbundets yrkesprovsexaminatorer och avelsrådgivare på uppdrag av SWB. Han brinner för svensk dressyr och besitter stora kunskaper kring både svensk och internationell gångartsavel.

Ökad hästhälsa och hållbarhet är byggstenarna i samarbetet mellan SWB och Agria Djurförsäkring och också grunden för att nå internationell framgång i sporten på lång sikt. Ett led i samarbetet är kompetensutveckling och förberedelser inför unghästmästerskap och däribland unghäst-VM i dressyr som går av stapeln 25-29 augusti i Verden, Tyskland.

 

Yvonne Österholm och Fiera Girl på Unghäst-VM i Ermelo. Foto: Ola Uddefors