fbpx

Ökad hästhälsa och hållbarhet, det är byggstenarna i samarbetet mellan SWB och Agria Djurförsäkring och också grund för att nå internationell framgång i sporten på lång sikt. Inför årets unghäst-VM tar parterna ett helhetsgrepp i samtliga tre discipliner med målet att ekipagen ska kunna komma väl förberedda till respektive mästerskap.

I dressyren kommer Christoph Hess att vägleda ekipagen, hoppningen tar hjälp av förbundskapten Henrik Ankarcrona och i fälttävlan kommer Göran ”Yogi” Breisner att stå för expertisen.

– Vi har tagit hjälp av tre mycket namnkunniga och rutinerade personer som med sin bakgrund och erfarenhet i respektive gren kommer att kunna bidra med att coacha och hjälpa både hästar och ryttare att prestera på sin högsta nivå på mästerskapen, säger Helén Uddefors, VD på SWB.

Helén Uddefors fortsätter:

– Unghäst-VM är det första steget för den unga hästen att möta internationell konkurrens, men det är viktigt att förstå att det inte får vara så att man bränner allt krutet där. En start i UVM ska ses som ett led i en långsiktig och ansvarsfull utveckling av den talangfulla unghästen, och inte något som ska vinnas till varje pris.

Upplägget för disciplinerna kommer att se lite olika ut, det handlar både om träningstillfällen och avsuttna träffar på olika ställen i landet. Den röda tråden handlar om genomtänkta, långsiktiga förberedelser och där mästerskapen för den unga hästen är ett delmål.

– Vi är fantastiskt glada och stolta över att kunna vara med och stötta våra unga svenska hästar, uppfödare och ryttare på det här sättet, säger Mikael Théoren, affärsområdeschef Häst, Agria Djurförsäkring. Det ligger helt i linje med vår vision att hästarna ska matchas mot en hållbar framtid och många aktiva år på tävlingsbanan.

Unghäst-VM i dressyr avgörs i holländska Ermelo 2-5 augusti, hoppningen 12-16 september på Zangersheide i Belgien och fälttävlan är sist ut 18-21 oktober i franska Le Lion d’Angers.

Dylan N (SWB) 1312 och Stephanie Holmén representerade SWB vid unghäst-VM i hoppning förra året.