fbpx


Från vänster: Claudia Jacobs, Per Anderz Eldenfalk från Agria samt Thea Karlsson som är ordförande i Ung SWB. Foto: Michaela Swärd / SWB

Agrias Ung SWB-stipendie
Agrias Ung SWB-stipendie tilldelas en ung uppfödare som är aktiv i en regional förening och som har varit delaktig och engagerad i ett unghästtest eller en fölbedömning. Stipendiet ska gå till en ung eldsjäl, som alltid är en hängiven funktionär och som brinner för avel och uppfödning. SWBs regionala föreningar har fått möjlighet att nominera en ungdom i föreningen som de tycker förtjänar att uppmärksammas för sitt engagemang och arbete.

För år 2023 tilldelas stipendiet Claudia Jacobs som har nominerats av Wermlands Hästavelsförening.

Motivering från SWB Wermland:
Claudia har alltid ett glatt humör och en hjälpande hand där det behövs. Hon har hjälpt till vid våra visningar sedan hon var en tvärhand hög. Först var det cafeteriatjänst och allt eftersom har hon vuxit in i rollen som en av våra bästa visare av föl och unga hästar. Hon är en av de första på plats och alltid bland de sista att lämna, ordning och reda på allt, inget lämnas ogjort för att det är bråttom hem. Hon har dessutom nästan alltid ett finger med i spelet när det gäller förberedelse och visning av våra högst bedömda hästar och är ett föredöme när det kommer till proffsig, hästvänlig visning!

Claudia tilldelas stipendiet som är på 12 500 kronor.