fbpx

Hyperion Stud går in som sponsor till Swedish Warmblood Trophy. Det innebär att klassen där de hästar som tagit topplaceringar i Breeders Trophy fortsätter i ytterligare tre år.
– En otrolig möjlighet att kunna marknadsföra SWB-hästarna på en sådan tävling och dessutom ge de unga hästarna erfarenhet från en internationell arena, säger Helén Uddefors, VD på SWB.

-Hyperion Stud kommer fortsätta att vara sponsor under fantastiska Breeders Trophy och SWB Equestrian Weeks. Nu känns det så kul att kunna utveckla samarbetet med Gothenburg Horse Show, säger Maucca Kärki, stuteriets europeiska representant.

Hyperion Stud är ett amerikanskt stuteri med inriktning mot internationell sporthästavel. Stuteriet har hästar i såväl Tyskland som Holland och Sverige – utöver i USA.
– Drivkraften är både avel och sport tätt kopplade till varandra. För oss är båda delarna lika viktiga, säger Maucca Kärki.

Hyperion föder upp egna hästar men köper också in hästar och förädlar dem över tid. I Sverige har man ett etablerat samarbete med hoppryttaren Anna-Clara Pettersson och hennes företag Equiclaris. Framöver kommer även fälttävlans- och dressyrdelen att utvecklas.

Swedish Warmblood Trophy är öppen för de hopphästar som tagit topplaceringar i Breeders Trophys 4- och 5-årsklass. Bland dressyrhästarna är även sjuåringarna välkomna.
– För Gothenburg Horse Show är det viktigt att kunna hjälpa till och bereda vägen för framtidens mästerskapshästar. Att ha hittat en samarbetspartner som tycker likadant är väldigt betydelsefullt, säger Tomas Torgersen.

Samarbetet säkrar Swedish Warmblood Trophy i tre år framöver.

Viktor Edvisson och No Doubt i 4-åringarnas hoppning kvalade till SWB Trophy presented by Hyperion.
Photo: Roland Thunholm