fbpx

Populära tyska toppryttaren och tränaren Benjamin Werndl återvänder som testryttare till SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy på Flyinge i höst. En nyhet för i år är att han också kommer ha en clinic med unga, lovande dressyrryttare under söndagen 29 september där den unga hästens utbildning är i fokus.

SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy har som mål att främja unga hästars grundutbildning och att ha efterfrågade och kompetenta testryttare ligger i det långsiktiga målet.
– Vi fick oerhört positiv respons efter att Benjamin gästade SWB Equestrian Weeks som testryttare förra året och det vill vi bygga vidare på, säger tävlingsledare och senior advisor Tomas Torgersen.

Testridningen under SWB Equestrian Weeks är mycket populär och brukar dra stor publik. Evenemanget webbsänds via Equisport.TV för de som bor i Sverige samt ClipMyHorse.TVför resten av världen.

Clinic under söndagen
Nytt för i år är att SWB arrangerar en clinic med Benjamin Werndl tillsammans med flera unga lovande dressyrryttare och deras hästar. Det kommer också finnas tid till frågestund för publiken.

-Det känns spännande och jag är glad över att återvända som testryttare till SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy, säger Benjamin Werndl. Jag ser också oerhört mycket fram emot att hålla en clinic, där vi kan fokusera på att gå in mer på detaljer. Det kommer också finnas tid till att prata om de utmaningar som kan uppstå när man tränar olika typer av hästar, jag hoppas att både ryttare och publik kommer att få nytta av clinicen, avslutar Benjamin.

-Vi vill inspirera den svenska publiken med mjuk och professionell ridning på högsta nivå, säger Helén Uddefors, SWBs VD.

Om Benjamin Werndl
Driver en stor träningsanläggning med ett 60-tal hästar i Aubenhausen, Tyskland tillsammans med sin syster  och världsettan Jessica von Bredow-Werndl. Han har en bronsmedalj i lag och en fjärde plats individuellt vid VM i Herning 2022. 

-Han representerar den klassiska tyska träningsmetoden men sätter alltid hästen som individ i första hand, vilket ligger helt i vår linje, fortsätter Helén Uddefors.

SWB Equestrian Weeks 25 september – 6 oktober, Flyinge Kungsgård
Biljetter till SWB Equestrian Weeks släpps via
TicketCo som du hittar här.
Plus-medlemmar i SWB får rabatt på biljetter till arrangemanget.

Dressyrfinalen med Benjamin Werndl som testryttare äger rum vid SWB Equestrian Weeks på Flyinge Kungsgård lördagen den 28 september klockan 14.00

Biljetter till dressyrveckan köper du här.
Deltagarbevis för Breeders Trophy-ansluten 
häst löser du här

Dressyrveckan
Onsdag 25 september – Fri entré
Torsdag 26 september – Fri entré
Fredag 27 september – 175 kr
Lördag 28 september – 395 kr
Söndag 29 oktober – 395 kr