fbpx

Unghäst-VM i dressyr har nyss avslutats och för svensk del blev det ett bra resultat med fyra SWB-hästar i de olika finalerna. Många svenskar fanns på plats för att heja fram våra duktiga ekipage.

I det otroligt starka startfältet i femårsklassen tog sig Springbank II VH direkt till final, skickligt managerad av spanske Severo Jurado Lopez. I finalen slutade ekipaget på en mycket hedrande femteplats. Domarkollegiet öste beröm över hingsten som belönades med höga 9,3 och 9,5 för traven och galoppen och 9,5 blev också poängen för utvecklingsbarhet och framtidsutsikter.

För fem år sedan såldes Lumière på SWBs Elitfölauktion. Köparen var Bregnerödgård ApS från Danmark och en tanke fanns säkert på en framtida tävlingshäst till Anna Zibrandtsen. I år har ekipaget gjort väl ifrån sig i unghästklasser och fick chansen att representera SWB i Ermelo. Efter sin första runda belönades ekipaget med bland annat 8,4 i utvecklingsbarhet och i lilla finalen blev det en tiondeplacering och Lumiére premierades med 9,0 för sin utmärkta trav.

Övriga SWB-ekipage var Yvonne Österholm och Demand 1344 samt Angelica Byström och Zapp VS som gjorde fina uppvisningar.

Även i sexårsklassen blev det ett finalekipage för SWB genom Cecilia Kristoffersen och Skywalker. Ekipaget gick till final via en suverän uppvisning i lilla finalen där Skywalker belönades med nior för trav, galopp och utvecklingsbarhet.

För Västra Hoby Stuteri ABs andra uppfödning, Darthula VH blev det en åttondeplats i lilla finalen. Darthula VH rids av Sandra Sterntorp och ekipaget fick fina lovord från domarna och poängen slutade på 8,06. Övriga SWB-ekipage i klassen var Michelle Nilsson och Darin samt Ida Kristoffersson och Zenatello som gjorde bra ifrån sig.

Glädjande är också att samtliga SWB-hästar i fem- och sexårsklasserna är representanter ur våra svenska stofamiljer!

Bland sjuåringarna gick Icing for U och Meike Lang direkt till final och hästen fick fina omdömen efter sin första runda med 8,6 för trav, 8,8 för galopp och 8,5 i utvecklingsbarhet. Även Icing for U har selekterats och sålts på SWBs Elitfölauktion.

Astoria, som tillsammans med Jeanna Högberg segrat i Breeders Trophy som både fem- och sexåring, visar att hon vill vara med och slåss om topplaceringarna även som sjuåring. Ekipaget segrade i lilla finalen med höga 79.607 procent och belönades med 9,2 för strav, 9 för galopp och 8,9 i utvecklingsbarhet. I finalen blev det en tiondeplats.

I sjuårsklassen tävlade även Valentin och Anna Zibrandtsen samt stoet Diod och Yvonne Österholm. Diod är liksom Demand uppfödd av Per-Arne Persson som är en riktig veteran i sammanhanget. I Ermelo gjorde han sin tionde och elfte start som uppfödare vid unghäst-VM!

Vi vill också rikta ett stort tack till vår samarbetspartner Agria Djurförsäkring för sponsring av lagkläder så väl som upptaktsträffarna för Christoph Hess.

Astoria och Jeanna Högberg. Foto: Pernilla Hägg