fbpx

Swedish Warmblood Trophy presented by Hyperion Stud är tävlingen för de bästa unga hästarna från höstens SWB Equestrian Weeks och de tävlar på samma nivå som de var framgångsrika i under höstens årgångstävling. Tävlingsklasserna sponsras av Hyperion Stud, amerikanskt stuteri och tävlingstall med verksamhet i Europa.

– Vi hör det här för uppfödarna, vi vill verka för att de ska få del av sina uppfödningars framgångar under en längre del av karriären. Sporten behöver begåvade utbildade hästar och någon måste se till att åren mellan tre och sex år i en hästs liv blir lite bättre betalda. Sverige ligger långt fram inom hästvälfärd som ligger Hyperion extra varmt om hjärtat, därför satsar vi på SWB Trophy, berättar Maucca Kärki, europeiskt ombud för Hyperion Stud som ägs av Vicky Castegren.

Härlig revansch för Ada Race i femårsklassen

Segern gick till stoet Ada Race fint riden av Dennis Johansson. De kom till Göteborg på en av reservplatserna och gjorde mesta möjliga av sin chans.
– Efter Breeders fick Ada Race vila men sen efter nyår satte vi igång henne med målet att starta här. Hon tog arenan bra, Ada kan vara lite tittig men här var hon precis som vanligt., berättade Dennis Johansson.
– Jag startade i femårsklassen 2018 och då var jag tvåa så jag är jätteglad för den här segern, det känns som det största jag har gjort, jag är så glad.
– Jag gav mina segerblommor till Mary Johansson som är både ägare och uppfödare och hon är glad över våra framgångar. Nu tränar vi vidare och nästa stora mål blir Falsterbo till sommaren, kommenterar Dennis Johansson.

Till vardags driver han unghäst och träningsstall tillsammans med sin partner utanför Halmstad och Dennis har tio till tolv hästar i sin verksamhet.

Resultatlista

SWB Trophy Hoppning 5-åringar (4 år 2022)

1. Ada Race (SWB Sto född 2018 e. Magic Park (SWB) – Cortez, uppfödare Mary Johansson, ägare Mary Johansson) Ryttare: Dennis Johansson

2. Zinova Hästak (SWB sto född 2017 e. Casanova Hästak – Dirco Hästak, uppfödare Hästak, ägare Hästak) Ryttare: Fanny Kullmyr (deltar som fölsto)

3. LMS Limonchello (SWB Valack född 2018 e. For Laubry (ex Laertes vd Donk – Conteur, uppfödare Liselott Svensson, ägare Lise-Lotte Svensson) Ryttare: Martina Wallentin

Resultatlänk https://www.longinestiming.com/equestrian/2023/gothenburg-horse-show-gothenburg/resultlist_N04.html

Ada Race Foto: Madelene Delp Bergsjö