fbpx

Tre gånger har det varit fullständig succé när olympiska mästarinnan Charlotte Dujardin testridit 4-åriga SWB-hästar i samband med Breeders Trophy. Varför ändra ett vinnande koncept? Brittiskan kommer tillbaka i september och frågan som återstår är om hon väljer att delta även i Saab International Grand Prix.

Charlotte Dujardin, 33 år, har vunnit det mesta med sin enastående Valegro. Unghästar är något som ligger OS-medaljören varmt om hjärtat och därför kommer hon år efter år till Sverige, Lund och Flyinge för att testa SWB-uppfödarnas mest lyckade avkommor.

-Jag älskar att rida unghästar och att få dem att utvecklas, sa Charlotte Dujardin vid testridningen i fjol.

I år kommer testridningen att ske under vecka 39 på lördagskvällen, samma vecka som Saab International Grand Prix avgörs. Om brittiskan kommer att ställa upp i de internationella klasserna återstår att se.

– Först och främst är vi väldigt glada över att Charlotte Dujardin kommer tillbaka till oss i Flyinge. Hon gör ett fantastiskt jobb med de 4-åriga hästarna. Naturligtvis hade vi tyckt att det vore jättekul att se henne i de internationella klasserna, vi lobbar för det, säger Helén Uddefors, vd på SWB, med ett leende.

I fjol blev testridningen av segrande Springbank II VH en viral succé efter att Charlotte förkunnat sig vara redo att byta ut sin fästman mot hingsten. Om någon uppfödare lyckats få fram en liknande talang till årets 4-åringar återstår att se, i dagsläget har deltagarbevis lösts för ett tiotal hästar. 

– Vi såg ett par riktiga fynd bland de 3-åriga gångartshästarna i fjol. Det är inte omöjligt att det blir samma succé igen, säger Helén Uddefors.

Tidigare år har det varit fullt i arenan vid testridningen. I år släpps biljetterna i slutet på maj.

– Vi räknar med att de blir eftertraktade, internationell dressyr, svenska eliten och världens kanske bästa dressyrryttare på plats. Kan det bli bättre, undrar Helén Uddefors.

Charlotte Dujardin Foto: Roland Thunholm